Dezbatere Adevărul Live: care vor fi consecinţele recunoaşterii limbii române ca limbă oficială în Republica Moldova jpeg

Dezbatere Adevărul Live: care vor fi consecinţele recunoaşterii limbii române ca limbă oficială în Republica Moldova

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 6 decembrie 2013

Magistraţii Curţii Constituţionale au recunoscut, practic, că limba română din Declaraţia de Independenţă este limba oficială a Republicii Moldova, după ce au examinat două sesizări depuse de deputatul liberal-reformator Ana Guţu şi de parlamentarii liberali Mihai Ghimpu, Valeriu Munteanu, Corina Fusu, Boris Vieru şi Gheorghe Brega.

Curtea Constituţională a Republicii Moldova anulează un fals istoric şi politic-limba moldovenească-iar limba română este recunoscută ca limba oficială a statului.Decizia Curţii vine la scurt timp după ceChişinăul a parafat la Vilnius Acordurile de Asociere la Uniunea Europeană.  

În acelaşi timp, la Bucureşti

că Unirea românilor de pe ambele maluri ale Prutului ar trebui să devină al treilea proiect naţional al României, după aderarea la NATO şi la Uniunea Europeană. 

În cadrul emisiunii „Adevărul Live” de vineri, de la ora 11.00, răspund la această întrebare Valeriu Munteanu, deputat liberal în Parlamentul de la Chişinău, unul dintre autorii sesizarii depuse la Curtea Constitutionala,

, scriitor, publicist, redactor-şef al revistei de literatură Contrafort, editorialist „Adevărul“ Moldova,

, scriitor,

, jurnalist Adevarul, Ciprian Plăiaşu, editor

, într-o dezbatere moderată de

.