Desene create de pugilistul Muhammad Ali, vândute pentru aproximativ 1 milion de dolari jpeg

Desene create de pugilistul Muhammad Ali, vândute pentru aproximativ 1 milion de dolari

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 8 octombrie 2021

Douăzeci şi şase de desene, schiţe şi tablouri semnate de pugilistul Muhammad Ali au fost vândute la o licitaţie Bonhams pentru aproximativ 1 milion de dolari, potrivit BBC.

Una dintre lucrări, „Sting Like a Bee”, a fost adjudecată la New York contra sumei de 425.000 de dolari, de mai mult de zece ori faţă de valoarea la care era estimată.

Ali era aclamat ca unul dintre cei mai buni sportivi din lume, ca poet şi activist, însă nu era cunoscut neapărat pentru talentul său artistic.

Reprezentanţii casei Bonhams au spus că a desenat şi pictat pe parcursul întregii lui vieţi, incurajat de tatăl lui, care era artist de profesie, şi discipol al lui LeRoy Neiman.

„Muhammad Ali a fost o emblemă culturală care a definit o generaţie. Arta lui descrie subiectele de care era pasionat: boxul, drepturile civile, religia, pacea şi umanitarismul”, a declarat Helen Hall, director la Bonhams, citează BBC.

Lucrările au fost scoase la vânzare de colecţionarul Rodney Hilton Brown, prieten al lui Ali, care a spus că pugilistul a realizat primele trei desene pentru el, după un meci în Boston în 1977.