Descoperire bizară într o biserică din Mexic    chipului unei statui care îl înfăţişează pe Iisus are dinți umani! jpeg

Descoperire bizară într-o biserică din Mexic - chipului unei statui care îl înfăţişează pe Iisus are dinți umani!

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Oana Bâltoc
🗓️ 12 august 2014

Specialiştii de la Institutul Naţional de Antropologie şi Istorie din Mexic au făcut o descoperire macabră în timpul lucrărilor de restaurare a unei statui care îl înfăţişează pe Iisus.

Statuia lui Iisus din parohia San Bartolo Cuautlalpan, din Mexic, datează din secolul 18 şi a impresionat dintotdeauna enoriaşii, dar şi turiştii, prin aspectul său realist. Însă cercetările aprofundate făcute de cercetători din cadrul Institutul Naţional de Antropologie şi Istorie din Mexic au scos la iveală amănunte surprinzătoare în urma realizării unor investigaţii cu raze x, anunţă BBC. Astfel, cei opt dinţi care se pot vedea printre buzele întredeschise ale sculpturii sunt umani, a declarat specialistul care s-a ocupat de restaurarea capului statuii, Fanny Unikel.

„Dinţii au fost donaţi, cel mai probabil, în semn de gratitudine“, a explicat Unikel. Acesta a adăugat că enoriaşii din anumite zone ale Mexicului obişnuiau să-şi ofere bisericilor părul pentru a fi confecţionate peruci cât mai realiste pentru statuile sfinţilor. Totuşi, unghiile şi dinţii aplicaţi statuetelor sfinte au fost întotdeauna realizate din coarnele sau oasele animalelor. „Este pentru prima dată când se descperă dinţi umani în alcătuirea unei sculpturi de acest fel“, a precizat Unikel.

image

Statuia lui Iisus din parohia San Bartolo Cuautlalpan. FOTO bbc.co.uk

Directorul Şcolii Naţionale Mexicane de Restaurare, Conservare şi Muzeologie a declarat la rândul său că dinţii ar putea să aparţină unei persoane considerate sfinte şi că s-au păstrat într-o stare perfectă în decursul anilor. „Statuia este o reprezentare extrem de naturală, de expresivă, aşa că nu este de mirare că artiştii ar fi recurs la astfel de ajutoare, dacă li s-ar fi oferit ocazia să intre în posesia lor“, a adăugat directorul instituţiei mexicane.