Cum se vede lumea de pe Marea Piramid─â din Giza? Turi┼čtii ru┼či s au strecurat noaptea pentru a afla jpeg

Cum se vede lumea de pe Marea Piramid─â din Giza? Turi┼čtii ru┼či s-au strecurat noaptea pentru a afla

­čôü Egiptul Antic
­čŚô´ŞĆ 27 martie 2013

V-a┼úi ├«ntrebat vreodat─â cum se vede lumea din v├órful uneia dintre cele ┼čapte minuni ale lumii antice? Dac─â da, acum ave┼úi r─âspunsul la aceast─â ├«ntrebare, gra┼úie unor temerari din Rusia.Un grup de turi┼čti ru┼či a a┼čteptat p├ón─â dup─â asfin┼úit, atunci c├ónd vizitele nu mai erau permise la piramidele din Giza, pentru a se c─â┼ú─âra pe Marea Piramid─â.

Ru┼čii au reu┼čit s─â evite paznicii ce protejau piramidele, permi┼ú├óndu-i fotografului Vitali Raskalov s─â realizeze c├óteva imagini spectaculoase de pe celebrul monument. Raskalov a surprins ├«n fotografii de┼čertul din jurul platoului Giza ┼či Sfinxul, cadrele fiind realizate de pe v├órful structurii ├«nalte de 138 de metri.

Oficialii din Egipt nu mai permit turi┼čtilor s─â escaleze piramidele din anii '80, ├«ns─â anumi┼úi ghizi egipteni continu─â s─â strecoare vizitatorii pe celebrele structuri ├«n schimbul unei sume de bani.

Ru┼čii sus┼úin c─â au ajuns la complex devreme, a┼čtept├ónd ├«ntr-un loc ascuns momentul potrivit pentru c─â┼ú─ârare, care s-a dovedit a fi atunci c├ónd soarele a ├«nceput s─â apun─â.

image

Marea Piramid─â din Giza este cea mai veche dintre cele ┼×apte Minuni ale Antichit─â┼úii ┼či totodat─â singura care se men┼úine intact─â p├ón─â ├«n ziua de ast─âzi.

Speciali┼čtii cred c─â a fost construit─â drept morm├ónt pentru un faraon egiptean, de-a lungul unei perioade de 20 de ani, fiind finalizat─â ├«n anul 2.560 ├«.e.n.

Piramida era acoperit─â la ├«nceput cu pietre albe, lustruite, ce formau o suprafa┼ú─â fin─â ┼či str─âlucitoare. Ast─âzi, dup─â secole ├«n care for┼úele naturii au erodat aspectul exterior, vizitatorii pot vedea nucleul piramidei.

Se estimează că piramida este formată din aproximativ 2, 3 milioane de blocuri calcaroase ce au fost transportate din mine aflate în apropiere. La început, piramida măsura 146 de metri în înălţime, fiind cea mai mare structură realizată de om timp de mai bine de 3.800 de ani.

Astăzi piramida măsoară 138 de metri în înalţime, iar cea mai înaltă structură realizată de om este Burj Khalifa din Dubai, clădire ce se înalţă preţ de 828 de metri.

Iat─â imaginile realizate de Vitali Raskalov pe Marea Piramid─â din Giza:

image
image
image
image
image
image
image

sursa:descopera.ro