Cum s a n─âscut povestea Eroului Necunoscut jpeg

Cum s-a n─âscut povestea Eroului Necunoscut

­čôü Primul R─âzboi Mondial
Autor: Robert Carapancea

Eroul necunoscut este ├«ngropat ├«n Westminster Abbey, ca mod de recuno┼čtin┼ú─â fa┼ú─â de cei care au murit ├«n timpul Primului R─âzboi Mondial, ┼či ├«n mod special fa┼ú─â de cei care nu am un morm├ónt cunoscut.

├Än 1920, ca parte a ceremoniilor de comemorare din Marea Britanie a celor care au decedat ├«n Primul R─âzboi Mondial, a fost lansat─â o propunere ca trupul unui soldat necunoscut, marinar sau pilot de avion care se afla ├«ntr-un morm├ónt, ├«n afara teritoriului de ba┼čtin─â, s─â fie repatriat ├«n Anglia pentru a fi ├«nmorm├óntat ├«n Westminster Abbey.

Acest lucru a fost ├«ntreprins pentru a reprezenta memoria celor care au murit pentru ┼úara lor, ├«ns─â trupul sau locul unde ┼či-au g─âsit sf├ór┼čitul nu au fost identificate.

Se pare c─â ideea acestui gest ├«i apar┼úine preotului David Railton, care ┼či-a servit ┼úara pe frontul de Vest.

743624 jpg jpeg

Este o serie de versiuni despre cum s-a făcut selecţia Eroul Necunoscut, dar, în general acceptată, este versiunea conform căreia au fost exhumate 6 cadavre din fiecare dintre zonele frontului de vest în care au luptat trupele britanice, fiind aduse la Capela St. Paul, din nordul Franţei, în noaptea de 7 noiembrie 1920. Fiecare au fost acoperite cu steagul Uniunii.

Comandantul trupelor britanice din Fran┼úa, Generalul de Brigad─â LJ Wyatt a ales unul dintre cele ┼čase. Acesta a fost pus ├«ntr-un sicriu care a fost f─âcut ├«n Boulogne, de unde a fost transportat c─âtre Dover pe Nava Regelui, Verdun. Celelalte trupuri au fost re├«nhumate.

├Än diminea┼úa zilei de 11 noiembrie 1920 ÔÇôcu ocazia celei de-a doua aniversare a armisti┼úiului care a pus cap─ât Primului R─âzboi Mondial-sicriul cu Eroul Necunoscut a fost condus ├«n procesiune c─âtre monumentul funerar care ├«i era ├«nchinat ┼či care a fost dezvelit de c─âtre Regele George V. La ora 11, au fost ┼úinute dou─â minute de reculegere, iar cortegiul s-a ├«ndreptat c─âtre Westminster Abbey, unde a fost ├«nhumat, ├«n partea de vest a Catedralei.

WestminsterAbbeyPreparesGraveUnknownWarriorQv OEQyPxd9l jpg jpeg

Spre surprinderea celor care au organizat acest moment, în prima săptămână de după înmormântare, circa 1.250.000 de oameni au vizitat mormântul pentru a-i aduce un omagiu Eroului Necunoscut. Astăzi este unul dintre cele mai vizitate morminte de război din lume.

Inscrip┼úia  de pe morm├ónt este preluat─â din Biblie:ÔÇ×L-au ├«ngropat printre regi, pentru c─â a f─âcut bine fa┼ú─â de Dumnezeu ┼či fa┼ú─â de casa luiÔÇŁ.