Cruciații au lăsat în Țara Sfântă inscripții în limba arabă jpeg

Cruciații au lăsat în Țara Sfântă inscripții în limba arabă

📁 Istorie Medievală Universală
Autor: Redacția
🗓️ 16 noiembrie 2011

Specialiștii din Israel au descifrat singura inscripție în arabă din timpul Cruciadelor găsită vreodată. Inscripția, aflată pe o placă de marmură gri ce datează de acum 800 de ani, este  singurul artefact în limba arabă ce datează din vremea Cruciadelor.

Inscripția poartă numele Împăratului Frederic al II-lea și este datată ”1229 [anul] întrupării Lordului nostru Iisus Mesia”.  Artefactul a fost găsit acum câțiva ani pe un zid din Jaffa, lângă Tel Aviv, dar cercetătorii au crezut inițial că provine din perioada otomană, astfel că nu i-au acordat prea multă atenție. Abia atunci când au început să o descifreze au realizat că inscripția datează din perioada Cruciadelor și că este o descoperire extrem de importantă.

Frederic al II-lea, care a condus cea de-a șasea cruciadă, între 1228 și 1229, a fortificat castelul din Jaffa și a lăsat pe zidurile sale două inscripții, una în latină și cealaltă în arabă.  Din fericire, inscripția a fost păstrată foarte bine, fiind aproape intactă. Ea conține toate titlurile deținte de împărat. Deși a fost excomunicat de Papa Grigore al IX-lea, Frederic s-a autoîncoronat Rege al Ierusalimului, titlu menționat și în inscripția în arabă.

Sursa:http://www.haaretz.com