Cruciații au lăsat în Țara Sfântă inscripții în limba arabă jpeg

Cruciații au lăsat în Țara Sfântă inscripții în limba arabă

Specialiștii din Israel au descifrat singura inscripție în arabă din timpul Cruciadelor găsită vreodată. Inscripția, aflată pe o placă de marmură gri ce datează de acum 800 de ani, este  singurul artefact în limba arabă ce datează din vremea Cruciadelor.

Inscripția poartă numele Împăratului Frederic al II-lea și este datată ”1229 [anul] întrupării Lordului nostru Iisus Mesia”.  Artefactul a fost găsit acum câțiva ani pe un zid din Jaffa, lângă Tel Aviv, dar cercetătorii au crezut inițial că provine din perioada otomană, astfel că nu i-au acordat prea multă atenție. Abia atunci când au început să o descifreze au realizat că inscripția datează din perioada Cruciadelor și că este o descoperire extrem de importantă.

Frederic al II-lea, care a condus cea de-a șasea cruciadă, între 1228 și 1229, a fortificat castelul din Jaffa și a lăsat pe zidurile sale două inscripții, una în latină și cealaltă în arabă.  Din fericire, inscripția a fost păstrată foarte bine, fiind aproape intactă. Ea conține toate titlurile deținte de împărat. Deși a fost excomunicat de Papa Grigore al IX-lea, Frederic s-a autoîncoronat Rege al Ierusalimului, titlu menționat și în inscripția în arabă.

Sursa:http://www.haaretz.com