Comoar─â a aristocra╚Ťiei ╚Ťariste, descoperit─â la Sankt Petersburg jpeg

Comoar─â a aristocra╚Ťiei ╚Ťariste, descoperit─â la Sankt Petersburg

Muncitorii care renovau o vil─â ├«n Sankt Petersburg au descoperit o adev─ârat─â comoar─â:bijuterii, seturi de tac├ómuri din argint, oglinzi ╚Öi perii din argint. Obiectele au fost ascunse ├«n 1917 de membrii unei familii de nobili ru╚Öi, ├«nainte ca revolu╚Ťia bol╚Öevic─â s─â pun─â cap─ât violent vie╚Ťii pe care nobilimea o ╚Ötia.

Multe dintre obiecte erau învelite în ziare datate primele luni ale lui 1917 și erau ascunse între două etaje, relatează Daily Mail.

Exper╚Ťii nu au avut ├«nc─â timp s─â evalueze obiectele descoperite. Povestea implic─â una dintre cele mai cunoscute figuri ale Rusiei:╚Ťarul Petru cel Mare, din secolul al XVII-lea, ╚Öi scriitorul secolului XIX Aleksandr Pu╚Ökin.

Locuin╚Ťa a fost cump─ârat─â ├«n 1875 de ducele Vasili Nar├ó╚Ökin, din a c─ârui familie f─âcea parte Natalia Nar├ó╚Ökina, a doua so╚Ťie a ╚Ťarului Alexei ╚Öi mama lui Petru cel Mare. Vila a fost m─ârit─â prin conectarea a dou─â locuin╚Ťe din secolul al XVIII-lea, dintre care una apar╚Ťinea bunicului african al lui Pu╚Ökin, Abram Gannibal.

comoara 77612100 jpg jpeg

Dup─â ce bol╚Öevicii au na╚Ťionalizat proprietatea, parte a vilei a fost transformat─â ├«ntr-o cantin─â. Dup─â pr─âbu╚Öirea URSS, cl─âdirea a g─âzduit apartamente private, apoi a fost cump─ârat─â de compania Intarsia pentru a fi transformat─â ├«n centru cultural ╚Öi de conferin╚Ťe.

Cui îi va rămâne comoara?

Intarsia a spus c─â va expune comoara g─âsit─â, pentru a putea fi v─âzut─â de toat─â lumea. Deocamdat─â, obiectele se afl─â la comitetul local pentru istorie.

Un responsabil comunist a declarat c─â partidul s─âu va cere s─â i se cedeze aceste obiecte, grupul fiind succesorul comuni╚Ötilor care au na╚Ťionalizat proprietatea. ├Äns─â un reprezentant al Casei de Romanov din Rusia a declarat c─â ruda cea mai apropiat─â a familiei Nar├«╚Ökin, care locuia ├«n casa respectiv─â, se afl─â ├«n Fran╚Ťa, dar nu este clar dac─â este interesat─â de obiectele respective.

comoara 3 41514800 jpg jpeg

Sursa:http://www.digi24.ro