Cine este noul premier al Rusiei și de ce l a ales Putin jpeg

Cine este noul premier al Rusiei și de ce l-a ales Putin

­čôü Istorie recent─â
Autor: Readctia
­čŚô´ŞĆ 17 ianuarie 2020

Un func╚Ťionar de rang ├«nalt necunoscut marelui public, Mihail Mi╚Öustin, a fost numit premier de c─âtre Vladimir Putin, dup─â demisia lui Dmitri Medvedev.

├Än v├órst─â de 53 de ani, de forma╚Ťie inginer, Mihail Mi╚Öustin conduce de zece ani serviciul de impozite la ╚Öefia c─âruia ╚Öi-a construit o reputa╚Ťie de om eficient, relateaz─â adevarul.ro.

ÔÇŁEl a creat cel mai bun sistem de colectare a impozitelor din lumeÔÇŁ, potrivit postului public de televiziune Rossiya-24 ├«n minutele imediat urm─âtoare nominaliz─ârii.

Un semn al relativului anonimat în care a rămas cantonat Mihail Mișustin este faptul că pagina sa de Wikipedia exista doar în rusă înainte de numire.

Absolvent la sf├ór╚Öitul anilor '80 al unei universit─â╚Ťi tehnologice din capitala rus─â, el ╚Öi-a f─âcut intrarea ├«n administra╚Ťia rus─â ├«n 1998, ca vicepre╚Öedinte al serviciului de impozite, ├«n paralel cu un post de adjunct al ministrului ├«ns─ârcinat cu acest dosar.

A urmat o carier─â de func╚Ťionar de rang ├«nalt ├«n mai multe agen╚Ťii guvernamentale - ├«ncep├ónd din 2004 la serviciul federal de cadastru, iar apoi, trei ani mai t├órziu, ├«ns─ârcinat cu gestionarea zonelor economice speciale ├«n vederea atragerii de investi╚Ťii str─âine.

 Dup─â trecerea la ╚Öefia unui fond de investi╚Ťii - UFG Asset Management -, el s-a ├«ntors ├«n 2010 la serviciul rus de impozite cu misiunea de a-l moderniza ├«n profunzime.

O misiune reu╚Öit─â, ar fi spus el ├«n noiembrie 2019 ├«ntr-un interviu acordat ziarului Kommersant, revendic├ónd un ÔÇŁdecalaj TVAÔÇŁ (diferen╚Ťa ├«ntre veniturile a╚Öteptate din TVA ╚Öi cele efectiv ├«ncasate) mai mic de 0,6%, ├«n contextul ├«n care acesta este aproximativ 10% ├«n Europa.

Pentru a face acest lucru, Mihail Mi╚Öustin a devenit bardul digitaliz─ârii economiei ruse. La sf├ór╚Öitul lui 2018, serviciul de impozite a anun╚Ťat, astfel, ÔÇŁ├«n vederea ├«mbun─ât─â╚Ťirii eficien╚ŤeiÔÇŁ, crearea unei baze de date centralizate alc─âtuite din toate datele existente despre cet─â╚Ťenii ru╚Öi ╚Öi accesibil─â tuturor administra╚Ťiilor.

Foto: kremlin.ru

Rusia 2 jpg jpeg

Apreciat de Vladimir Putin, func╚Ťionarul de rang ├«nalt s-a afi╚Öat ├«n mai multe r├ónduri al─âturi de acesta, ╚Öi anume juc├ónd hochei pe ghea╚Ť─â - el este membru al Consiliului de Supraveghere al Clubului de Hochei CSKA Moscova - la meciul de gal─â la care particip─â anual pre╚Öedintele rus la Soci.

├Äns─â este ÔÇŁprea devremeÔÇŁ ca el s─â fie considerat un posibil succesor al lui Vladimir Putin, declar─â pentru AFP politologul Ekaterina Schulmann, care apreciaz─â c─â Mihail Mi╚Öustin ÔÇŁeste o figur─â ideologic neutr─âÔÇŁ.

Potrivit mai multor anali╚Öti, el este ├«ns─â un apropiat al fostului ministru al Finan╚Ťelor Aleksei Kudrin, una dintre cele mai respectate figuri ├«n Rusia din clubul ÔÇŁliberalilorÔÇŁ, spre deosebire de clanul ÔÇŁsilovikiÔÇŁ-lor, proveni╚Ťi din serviciile de securitate.

C─âs─âtorit ╚Öi tat─âl al trei copii, ╚Öeful impozitelor ap─ârea ├«n 2015 ├«n pozi╚Ťia 54 ├«n r├óndul celor mai bine pl─âti╚Ťi func╚Ťionari din Rusia, potrivit revistei Forbes, cu venituri ├«n valoare de 183,31 de ruble (2,7 milioane de euro la nivelul actual).