Cinci localități din Republica Moldova au votat o Declarație simbolică de Unire cu România jpeg

Cinci localități din Republica Moldova au votat o Declarație simbolică de Unire cu România

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 30 ianuarie 2018

Primăria comunei Parcova din Republica Moldova a votat pe 23 ianuarie o Declaraţie simbolică de Unire cu România. Ulterior, alte patru localităţi de peste Prut s-au alăturat acestei acţiuni.

Este vorba de primăriile satelor Ulmu, Bardar, şi Ruseştii Noi, toate din raionul Ialoveni. De asemenea, Declaraţia de Unire a fost semnată şi de Primăria satului Feşteliţa din raionul Ştefan Vodă, relatează Adevărul Moldova.

„În numele locuitorilor Moldovei răsăritene în general şi al cetăţenilor satelor Parcova şi Fântâna Albă în particular, în puterea dreptului istoric şi dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure să-şi hotărască soarta lor de azi înainte şi pentru totdeauna, Consiliul Local al comunei Parcova, raionul Edineţ, decide unirea cu Ţara-Mamă, România”, se arată în Declaraţie.

Semnatarii documentului menţionat îşi exprimă bucuria de a sărbători împreună cu românii de pretutindeni Centenarul Marii Uniri şi „adeziunea la valorile naţionale şi democratice ale spaţiului cultural românesc”.

627x0 jpg jpeg