Cel mai mare prădător descoperit vreodată ar fi putut înghiţi un om dintr o muşcătură VIDEO jpeg

Cel mai mare prădător descoperit vreodată ar fi putut înghiţi un om dintr-o muşcătură VIDEO

📁 Preistorie
Autor: Redacția
🗓️ 12 iulie 2011

Craniul de 2, 4 metri lungime al celui mai mare prădător marin al tuturor timpurilor, Pliosaur, a fost expus într-un muzeu din oraşul britanic unde a fost descoperit, scrie Huffington Post.

Kevan Sheenan, din Dorset, şi-a reamintit cum a găsit fosila de 155 de milioane de ani. "A fost noroc pur. Eram pe plajă şi am văzut trei bucăţi. Habar n-aveam ce sunt, dar am început să le trag din nisip. De atunci, în fiecare an merg acolo şi găsesc alte bucăţi", povesteşte Sheenan. El nu a precizat, însă, locul exact al descoperirii, invocând faptul că zona este periculoasă.

Oamenii de ştiinţă estimează că Pliosaur, care a trăit în perioada jurasicului şi a cretacicului, ar fi măsurat 18 metri lungime şi că ar putea reprezenta o nouă specie. "Ar fi putut mânca un om dintr-o înghiţitură. De fapt, Tyrannosaurus Rex (n.r. un dinozaur de 12 metri lungime şi 4 metri înălţime) ar fi putut reprezenta micul dejun pentru Pliosaur. Probabil că este cel mai de temut prădător care a trăit vreodată pe Pământ. Ţi se face părul măciucă dacă te gândeşti că ai putea da ochii cu bestia asta enormă", spune paleontologul Richard Forrest.

BBC îl descrie chiar mai plastic pe Pliosaur, pe care îl numeşte "un crocodil pe steroizi". "Muşchii fălcilor sunt atât de puternici, încât ar fi putut sfărma orice îi trecea prin faţă", scrie site-ul. BBC nu uită să precizeze că Pliosaur avea "ochii cât un pepene. Poţi doar să-ţi imaginezi cum s-ar fi holbat la tine înainte să te atace".