Cel mai căutat criminal nazist din lume a fost găsit la Budapesta jpeg

Cel mai căutat criminal nazist din lume a fost găsit la Budapesta

📁 Al Doilea Război Mondial
Autor: Redacția
🗓️ 16 iulie 2012

Cel mai căutat criminal nazist din lume, Laszlo Csatary, în vârstă de 97 de ani, acuzat de complicitate la moartea a 15.700 de evrei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost găsit la Budapesta, potrivit unei declaraţii făcute duminică de directorul biroului centrului Wiesenthal din Israel.

"Pot confirma că Laszlo Csatary a fost identificat şi găsit la Budapesta", a declarat pentru AFP Efraim Zuroff. "(Cotidianul britanic) The Sun l-a putut fotografia şi filma datorită informaţiilor pe care le-am furnizat în septembrie 2011", a adăugat acesta.

Cotidianul britanic a anunţat duminică pe pagina sa de Internet că cel mai căutat criminal de război nazist de naţionalitate ungară din lume "a fost identificat şi găsit" în capitala ungară, relatează AFP, citată de Mediafax.

"Acum zece luni, un informator ne-a furnizat informaţii care ne-au permis să îl localizăm pe Laszlo Csatary la Budapesta. Acest informator a primit recompensa de 25.000 de dolari pe care o acordam pentru informaţii care să permită găsirea criminalului nazist", a explicat Zuroff într-un interviu prin telefon pentru AFP.

Acesta a adăugat că informaţiile privind locaţia sa au fost transmise în septembrie 2011 Parchetului din Budapesta.

Procurorul adjunct din Budapesta, Jeno Varga, nu a fost în măsură să confirme informaţia declarănd:"O anchetă este în curs. Parchetul studiază informaţiile primite".

Sursa:www.adevarul.ro