Ce li se cerea copiilor în clasa a opta din 1912 este o provocare astăzi pentru adulţi!  Iată testul jpeg

Ce li se cerea copiilor în clasa a opta din 1912 este o provocare astăzi pentru adulţi! Iată testul

­čôü Istorie recent─â
Autor: Redac╚Ťia

Copia unui examen din 1912 pentru absolvenţii ciclului gimnazial din Statele Unite ale Americii ar putea fi o adevărată provocare în ziua de astăzi pentru elevii care termină clasa a opta, unele subiecte având un grad impresionant de dificultate.

Muzeul de Istorie din Bullitt, Shepherdsville, Kentucky, a primit o copie a unui examen de sf├ór┼čit de clasa a opta din 1912. ├Än urm─â cu 100 de ani, ┼čcolile din ┼úinutul rural Bullitt erau foarte pu┼úine ┼či aflate la mare distan┼ú─â una de alta, potrivit site-ului muzeului, scrie huffingtonpost.com.

Elevii se adunau o dat─â sau de dou─â ori pe an pentru acest examen. Testul era foarte important, iar copiilor li se atr─âgea aten┼úia s─â fie c├ót mai bine preg─âti┼úi. C├ó┼úiva dintre cei care treceau examenul primeau burse ┼či continuau studiile la liceu.

Publicat pe site-ul muzeului, examenul a suscitat un interes deosebit, motivul fiind dificultatea subiectelor. Cerin┼úele erau grupate pe domenii, examenul av├ónd ├«ntreb─âri din limba englez─â (citit, scris ┼či gramatic─â), aritmetic─â, geografie, istorie, fiziologie ┼či politic─â.

La sec┼úiunea de geografie, de exemplu, primul subiect cere definirea latitudinii ┼či a longitudinii. ├Än continuare, elevilor li se cere s─â localizeze ┼ú─ârile Turcia, Grecia, Serbia, Muntenegru ┼či Rom├ónia, precum ┼či ora┼čele Mobile, Quebec, Buenos Aires, Liverpool ┼či Honolulu.

Subiectele de politic─â presupuneau cunoa┼čterea ├«ndatoririlor pre┼čedintelui, a procedeelor de alegere a acestuia ┼či a vicepre┼čedintelui, precum ┼či defini┼úia no┼úiunilor de democra┼úie, monarhie limitat─â, monarhie absolut─â ┼či republic─â.

Partea de gramatic─â include ├«ntreb─âri despre gradele de compara┼úie ale adjectivelor, precum ┼či defini┼úia substantivului comun ┼či a celui propriu.

"Pentru noi este amuzant", a spus David Strange, director executiv al muzeului. "Suntem doar un jude┼ú de la ┼úar─â. Site-ul nostru prime┼čte de obicei dou─â sute de acces─âri, dar recent am f─âcut 200.000."

"Este un test destul de solicitant", a mai spus Strange. "Chiar ├«ncerc s─â le amintesc tuturor c─â este un test din 1912 ┼či c─â trebuie s─â te transpui ├«n mentalitatea de atunci. ├Ämi amintesc c─â am avut o ├«ntrebare similar─â la un test c├ónd eram la ┼čcoal─â. Nu a┼č vrea s─â ├«l dau din nou".

Acesta a ad─âugat c─â ┼čtie multe persoane care au ├«ncercat s─â dea testul pentru amuzament dar nu le cunoa┼čte rezultatele finale, de┼či "cei mai mul┼úi au spus c─â nu l-ar fi trecut".

o 1912 EIGHTH GRADE EXAM 570 1 jpg jpeg
o 1912 EIGHTH GRADE EXAM 570 2 jpg jpeg