Câştigătorii! Historia şi Editura Aquila revin cu o nouă carte în concursul   O ZI DIN ISTORIE! jpeg

Câştigătorii! Historia şi Editura Aquila revin cu o nouă carte în concursul - O ZI DIN ISTORIE!

📁 Carte
🗓️ 26 martie 2013

UPDATE:Câştigatorii sunt:

Câștigă cu Historia și Editura Aquilao carte ce poate fi un bun punct de pornire pentru ca cei mici să descopere istoria neamului românesc:Personalităţi care au marcat istoria românilor, în cadrul concursului "O ZI DIN ISTORIE!"

Răspunde corect la întrebarea “Câţi ani se împlinesc anul acesta pe 26 Martie de la încoronarea regelui Carol I ca rege al României?, apoi abonează-te la newsletterul historia.ro, şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţii Personalităţi care au marcat istoria românilor.

Trimite răspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.roîmpreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon).Câştigătorii, cinci la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro şi pe pagina de facebook în data de 02 Aprilie.

ATENTIE!Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt câştigător.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita răspunsul pe email la intrebarea pusă de noi.

Personalităţi care au marcat istoria românilor

În spaţiul românesc  – aşezat într-o zonă de convergenţă a diverselor culturi şi civilizaţii – s-au remarcat, de-a lungul istoriei, o serie de lideri politici, militari şi religioşi sau oameni de cultură. Fiecare dintre aceştia a acţionat, pozitiv sau negativ, având în vedere interesele – de moment sau pe termen lung – ale propriului popor sau ţinând cont de interesele străine ori de cele personale. Rezultatele şi urmările activităţii lor au dat, în acelaşi timp, măsura caracterului fiecăruia dintre ei.Volumul prezintă, într-o succesiune logică şi cronologică corespunzătoare, aspectele majore şi caracteristicile generale ale istoriei românilor prin aducerea în prim-plan a personalităţilor care au fost parte activă a acesteia, cu scopul de a pune cât mai bine în evidenţă particularităţile spaţiului românesc în contextul general – continental sau regional. Textul concis este însoţit de ilustraţii bine alese şi atent executate pentru ca cititorii să îşi poată forma o imagine cât mai clară despre fiecare personalitate istorică sau contextul în care aceasta a acţionat.

Cartea este un bun punct de pornire pentru cititori – mai mici sau mai mari, atât la şcoală cât şi acasă – în căutarea de informaţii detaliate despre oameni, evenimente politice sau militare, tratate, acţiuni culturale, construcţii, documente sau alte aspecte menţionate în text.

1 AQUILA logo decupat jpg jpeg