C├ó╚Ötig─â cu Historia ╚Öi Editura Litera cartea ┬źGheorghi Konstantinovici Jukov┬╗   ca╚Ötigatorii jpeg

C├ó╚Ötig─â cu Historia ╚Öi Editura Litera cartea ┬źGheorghi Konstantinovici Jukov┬╗ - ca╚Ötigatorii

­čôü Carte
Autor: Redac╚Ťia

Câștigătorii concursului:

Stefan Bogasiu

 Adriana Gramescu

Ionut-Alexandru Maranda

Eliza Bolboceanu

Cristi Bivolaru

C├ó╚Ötig─â cu Historia ╚Öi Editura Litera o carte deosebit─â:┬źGheorghi Konstantinovici Jukov┬╗, ├«n cadrul concursului ÔÇ×O ZI DIN ISTORIE!".

R─âspunde corect la ├«ntrebarea ÔÇ×├Än ce an a devenit Jukov Ministru al Ap─âr─ârii ├«n URSS?ÔÇŁ, apoi aboneaz─â-te la newsletterul historia.ro, ┼či e┼čti ├«nscris automat ├«n tragerea la sor┼úi pentru c╚â┼čtigarea c─âr┼úii Gheorghi Konstantinovici Jukov. Trimite r─âspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro ├«mpreun─â cu datele tale de contact (nume complet, telefon). C├ó┼čtig─âtorii, cinci la num─âr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro ├«n data de 15 martie.

Concursul se desfășoară în perioada 3-15 martie.

ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt c├ó┼čtig─âtor.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita r─âspunsul pe email la intrebarea pus─â de noi.

Click aici pentru regulamentul concursului

Gheorghi Konstantinovici Jukov, deROBERT FORCZYK 

Jukov a fost figura dominant─â a Armatei Ro┼čii ├«n al Doilea R─âzboi Mondial.Ca ├«nalt ofi┼úer al Stavka (Marele Cartier General al Armatei Ro┼čii), Jukov a ac┼úionat ├«n toate sectoarele critice ├«n calitate de consultant, coordonator ┼či comandant de facto pe c├ómpul de lupt─â ori de c├óte ori i s-a cerut. A jucat un rol crucial ├«n salvarea situa╚Ťiei disperate din toamna anului 1941, precum ┼či ├«ntre anii 1942 ÔÇô1943, c├ónd a condus Armata Ro┼čie c─âtre o r─âsturnare de situa┼úie uimitoare ┼či c─âtre o victorie ├«ntre anii 1944 ÔÇô1945.

Totu╚Öi, metodele sale erau adeseori brutale ┼či s-au soldat cu pierderi masive de partea sovieticilor. Mai mult, nu a dat dovad─â de loialitate sau de compasiune fa┼ú─â de comandan┼úii din subordine sau fa┼ú─â de solda┼úii obi┼čnui┼úi. Rela┼úia special─â cu Stalin a reprezentat ┼či ea un factor decisiv ├«n rolul jucat de Jukov. Mai t├órziu, Stalin nu l-a mai privit cu ochi buni pe acest erou de r─âzboi, ci ca pe o amenin┼úare la adresa propriei autorit─â┼úi. Dup─â r─âzboi, c─âderea lui Jukov a fost la fel de rapid─â ca ┼či ascensiunea sa ini┼úial─â ├«n cadrul Armatei Ro┼čii, iar numele s─âu a fost reabilitat abia dup─â pr─âbu┼čirea comunismului ├«n URSS.

lt coperta jukov biografii 11 1 jpg jpeg