Câștigă cu Historia și Editura Litera cartea «Gheorghi Konstantinovici Jukov»   caștigatorii jpeg

Câștigă cu Historia și Editura Litera cartea «Gheorghi Konstantinovici Jukov» - caștigatorii

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 3 martie 2015

Câștigătorii concursului:

Stefan Bogasiu

 Adriana Gramescu

Ionut-Alexandru Maranda

Eliza Bolboceanu

Cristi Bivolaru

Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită:«Gheorghi Konstantinovici Jukov», în cadrul concursului „O ZI DIN ISTORIE!".

Răspunde corect la întrebarea „În ce an a devenit Jukov Ministru al Apărării în URSS?”, apoi abonează-te la newsletterul historia.ro, şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţii Gheorghi Konstantinovici Jukov. Trimite răspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorii, cinci la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 15 martie.

Concursul se desfășoară în perioada 3-15 martie.

ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt câştigător.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita răspunsul pe email la intrebarea pusă de noi.

Click aici pentru regulamentul concursului

Gheorghi Konstantinovici Jukov, deROBERT FORCZYK 

Jukov a fost figura dominantă a Armatei Roşii în al Doilea Război Mondial.Ca înalt ofiţer al Stavka (Marele Cartier General al Armatei Roşii), Jukov a acţionat în toate sectoarele critice în calitate de consultant, coordonator şi comandant de facto pe câmpul de luptă ori de câte ori i s-a cerut. A jucat un rol crucial în salvarea situației disperate din toamna anului 1941, precum şi între anii 1942 –1943, când a condus Armata Roşie către o răsturnare de situaţie uimitoare şi către o victorie între anii 1944 –1945.

Totuși, metodele sale erau adeseori brutale şi s-au soldat cu pierderi masive de partea sovieticilor. Mai mult, nu a dat dovadă de loialitate sau de compasiune faţă de comandanţii din subordine sau faţă de soldaţii obişnuiţi. Relaţia specială cu Stalin a reprezentat şi ea un factor decisiv în rolul jucat de Jukov. Mai târziu, Stalin nu l-a mai privit cu ochi buni pe acest erou de război, ci ca pe o ameninţare la adresa propriei autorităţi. După război, căderea lui Jukov a fost la fel de rapidă ca şi ascensiunea sa iniţială în cadrul Armatei Roşii, iar numele său a fost reabilitat abia după prăbuşirea comunismului în URSS.

lt coperta jukov biografii 11 1 jpg jpeg