Cartea poştală scrisă de Hitler pe care "der Fuhrer" nu ar fi vrut să o prezinte în public niciodată jpeg

Cartea poştală scrisă de Hitler pe care "der Fuhrer" nu ar fi vrut să o prezinte în public niciodată

📁 Al Doilea Război Mondial
Autor: Redacția
🗓️ 3 mai 2012

O carte poştală scrisă de Adolf Hitler în timpul primului război mondial şi descoperită recent indică faptul că dictatorul nazist nu era foarte bun la ortografie, scrie Daily Mail.

Cartea poştală a fost scrisă în decembrie 1916, în timp ce fostul lider nazist se afla într-un spital din Munchen, unde se recupera după câteva răni căpătate în timpul războiului.

Hitler scrie cuvântul german ''sofort'', care înseamnă imediat, cu doi de ''f''' în loc de unul. Astfel, cuvântul scris de el, ''soffort'', este o variantă greşită.

Cartea poştală îi era destinată camaradului de arme al fostului dictator, Karl Lanzhammer. Prin aceasta, Hitler, pe atunci în vârstă de 27 de ani, îşi exprima dorinţa de a reveni pe front, după ce suferise câteva răni la picior, în urma bătăliei de pe Somme, în care se confruntaseră britanicii şi francezii pe de-o parte şi germanii de cealaltă parte. De pe patul de spital, el scria: ''vreau să mă prezint voluntar pe câmpul de luptă imediat''.

Istoricii spun că asta demonstrează zelul său militar şi ataşamentul faţă de război şi armată.

''Prin această carte poştală, observăm dorinţa lui Hitler de a reveni cât mai repede cu putinţă pe front, asta în contextul în care majoritatea soldaţilor răniţi îşi doreau să stea cât mai departe de zona de conflict'', spune Thomas Weber, istoric la Universitatea din Aberdeen, Scoţia.

''Nu este singura greşeală de ortografie pe care a făcut-o Hitler. Greşeli de scriere apar şi în celelalte scrisori ale acestuia'', precizează Weber.

Actuala carte poştală a fost publicată de o persoană care a vrut să-şi păstreze anonimatul şi care se pare că a moştenit-o de la tatăl său, un fost colecţionar.

sursa:gandul.info