Bursa de la New York a avut cea mai mare scădere din istorie jpeg

Bursa de la New York a avut cea mai mare scădere din istorie

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 28 februarie 2020

Indicele Dow Jones al Bursei de la New York a încheiat ședința de joi a Bursei de la New York cu cea mai mare scădere înregistrată într-o zi, transmit USA Today, CNN și Fox News. Și Bursa din Tokyo a înregistrat vineri scăderi masive, indicele Nikkei scăzând cu 4% față de joi, potrivit CNBC. Piețele bursiere din China, deja afectate grav, își continuă scădere atât la Shenzen, cât și în Hong Kong și Shanghai.

Indicele Dow Jones a înregistrat, ieri, cea mai mare scădere într-o singură zi din istoria sa de peste 120 de ani - 1.190 de puncte sau 4,42 la sută. Peste patru procente au pierdut și ceilalți indici principali, Nasdaq și S&P 500.

Prețul petrolului a scăzut la 46 de dolari barilul (crude oil). Motivul panicii investitorilor la bursă este epidemia de coronavirus și impactul acesteia asupra economiei globale. 

Temerile că virusul originar din China s-ar putea răspândi și în SUA a determinat scăderea generală a acțiunilor companiilor listate și a dus la prima scădere serioasă a Dow Jones din decembrie 2018 încoace, pierderile fiind estimate la mii de miliarde de dolari. 

În Asia, indicele regional MSCI excluzând Japonia a scăzut cu 2,4%. Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a pierdut 4% pe fondul îngrijorărilor că Jocurile Olimpice programate a se desfăşura în perioada iulie-august ar putea fi anulate din cauza coronavirusului.