Boris Johnson: Putin „înclină spre o invazie totală” în Ucraina jpeg

Boris Johnson: Putin „înclină spre o invazie totală” în Ucraina

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 22 februarie 2022

Preşedintele rus Vladimir Putin pare să „încline spre o invazie pe scară largă” în Ucraina, a atras atenţia marţi premierul britanic Boris Johnson, citat de adevarul.ro.

Şeful Guvernului britanic a prezidat o reuniune a comitetului de urgenţă COBRA, pe care l-a convocat după ultimele evoluţii în criza ruso-ucraineană Preşedintele rus Vladimir Purtin a „distrus complet dreptul international” prin recunoşaterea regiunilor separatist Doneţk şi Lugansk ca state independente, a denunţat Johnson. Potrivit lui Johnson, Guvernul britanic va anunţa marţi „o primă serie” de sancţiuni economice care vor „lovi foarte puternic Rusia”. „Ţin să subliniez că este vorba doar despre o primă serie de sancţiuni economice britanice vizând Rusia, pentru că mi-e teamă că trebuie să ne aşteptăm la alte atitudini iraţionale din partea Rusiei”, a declarat premierul britanic.

Boris Johnson estimează că preşedintele rus Vladimir Putin este „hotărât să comită o invazie la scară mare a Ucrainei”. Putin a recunoscut luni seara independenţa teritoriilor separatiste proruse Doneţk şi Lugansk şi a trimis aşa-zise trupe de „menţinere a păcii” în cele două regiuni ucrainene. Liderul de la Kremlin a accelerat practice o criză care ar putea duce la un război major. În ciuda declaraţiilor lui Putin precum că Rusia ar fi ameninţată şi o victimă, liderul de la Kremlin a început pregătirile de război fără să fie provocat în vreun fel, prin masarea a peste 150.000 de soldaţi de-a lungul graniţei cu Ucraina, ameninţând siguranţa şi securitatea unei naţiuni suverane pe care deja a invadat-o o dată, în 2014, act urmat de anexarea peninsulei Crimeea.