Boris Johnson avertizează că Rusia ar putea folosi arme chimice în Ucraina: Ce auziţi acum e scos direct din manualul lor jpeg

Boris Johnson avertizează că Rusia ar putea folosi arme chimice în Ucraina: Ce auziţi acum e scos direct din manualul lor

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 11 martie 2022

Premierul britanic, Boris Johnson, a afirmat, joi, că Rusia ar putea folosi arme chimice în Ucraina, precizând că acest lucru face parte „direct din regulile lor de joc”, relatează CNN, citat de adevarul.ro.

„Lucrurile pe care le auziţi despre armele chimice sunt direct scoase din regulile lor de joc”, a spus Johnson într-un interviu pentru postul britanic Sky News. „Încep să spună că există arme chimice care au fost depozitate de adversarii lor sau de americani. Astfel, atunci când ei înşişi desfăşoară arme chimice – după cum mă tem că pot proceda – au un fel de maskirovka (diversiune militară rusă) a unei poveşti fabricate gata de utilizat”, a adăugat el.

„Remarc doar că deja fac acest lucru. Mi-e teamă că este un guvern cinic, barbar”, a continuat Johnson. Ministrul britanic de Externe, Liz Truss, a declarat joi dimineaţă pentru CNN că Marea Britanie este „foarte îngrijorată” de potenţialul Rusiei de a folosi arme chimice în Ucraina. „Am văzut că Rusia a folosit aceste arme în trecut pe fronturile de luptă”, a subliniat ea.