BNR lansează o serie de monede pentru marcarea a 30 de ani de la Revoluţie  jpeg

BNR lansează o serie de monede pentru marcarea a 30 de ani de la Revoluţie

Banca Na┼úional─â a Rom├óniei (BNR) va lansa pentru colec┼úionare ┼či va pune ├«n circula┼úie o serie de monede pentru marcarea a 30 de ani de la Revolu┼úia Rom├ón─â din Decembrie 1989.

Mai precis, ├«ncep├ónd cu data de 16 decembrie 2019, BNR va lansa ├«n circuitul numismatic monede din argint ┼či alam─â pentru colec┼úionare ┼či va pune ├«n circula┼úie o moned─â din alam─â, cu tema ÔÇ×30 de ani de la Revolu┼úia Rom├ón─â din Decembrie 1989ÔÇŁ.

bnr jpg jpeg

Aversul monedei din argint prezint─â un t├ón─âr ar─ât├ónd semnul victoriei ┼či ┼úin├ónd tricolorul f─âr─â stem─â, simbol al Revolu┼úiei Rom├óne din Decembrie 1989, inscrip┼úia ├«n arc de cerc ÔÇ×ROMANIAÔÇŁ, stema Rom├óniei, anul de emisiune ÔÇ×2019ÔÇŁ ┼či valoarea nominal─â ÔÇ×10 LEIÔÇŁ.

moneda1 jpg jpeg

Aversul monedei din alam─â pentru colec┼úionare prezint─â un t├ón─âr ar─ât├ónd semnul victoriei ┼či ┼úin├ónd tricolorul f─âr─â stem─â, simbol al Revolu┼úiei Rom├óne din Decembrie 1989, inscrip┼úia ├«n arc de cerc ÔÇ×ROMANIAÔÇŁ, stema Rom├óniei, anul de emisiune ÔÇ×2019ÔÇŁ, valoarea nominal─â ÔÇ×50 BANIÔÇŁ ┼či litera ÔÇ×NÔÇŁ ├«ntr-un cerc, ca semn distinctiv al piesei pentru colec┼úionare.

Aversul monedei din alam─â pentru circula┼úie prezint─â un t├ón─âr ar─ât├ónd semnul victoriei ┼či ┼úin├ónd tricolorul f─âr─â stem─â, simbol al Revolu┼úiei Rom├óne din Decembrie 1989, inscrip┼úia ├«n arc de cerc ÔÇ×ROMANIAÔÇŁ, stema Rom├óniei, anul de emisiune ÔÇ×2019ÔÇŁ ┼či valoarea nominal─â ÔÇ×50 BANIÔÇŁ.

Reversul comun tuturor monedelor prezint─â o imagine din timpul Revolu┼úiei Rom├óne din Decembrie 1989, inscrip┼úia circular─â ÔÇ×REVOLUTIA ROMANA DIN DECEMBRIEÔÇŁ ┼či anul c├ónd au avut loc evenimentele ÔÇ×1989ÔÇŁ.

Lansarea ├«n circuitul numismatic a monedelor din argint ┼či a monedelor din alam─â pentru colec┼úionare, cu tema 30 de ani de la Revolu┼úia Rom├ón─â din Decembrie 1989, se realizeaz─â prin sucursalele regionale Bucure┼čti, Cluj, Constan┼úa, Dolj, Ia┼či ┼či Timi┼č ale B─âncii Na┼úionale a Rom├óniei.