BNR lansează o serie de monede pentru marcarea a 30 de ani de la Revoluţie  jpeg

BNR lansează o serie de monede pentru marcarea a 30 de ani de la Revoluţie

📁 Revoluția din 1989
Autor: Redacția
🗓️ 13 decembrie 2019

Banca Naţională a României (BNR) va lansa pentru colecţionare şi va pune în circulaţie o serie de monede pentru marcarea a 30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989.

Mai precis, începând cu data de 16 decembrie 2019, BNR va lansa în circuitul numismatic monede din argint şi alamă pentru colecţionare şi va pune în circulaţie o monedă din alamă, cu tema „30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989”.

bnr jpg jpeg

Aversul monedei din argint prezintă un tânăr arătând semnul victoriei şi ţinând tricolorul fără stemă, simbol al Revoluţiei Române din Decembrie 1989, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, anul de emisiune „2019” şi valoarea nominală „10 LEI”.

moneda1 jpg jpeg

Aversul monedei din alamă pentru colecţionare prezintă un tânăr arătând semnul victoriei şi ţinând tricolorul fără stemă, simbol al Revoluţiei Române din Decembrie 1989, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, anul de emisiune „2019”, valoarea nominală „50 BANI” şi litera „N” într-un cerc, ca semn distinctiv al piesei pentru colecţionare.

Aversul monedei din alamă pentru circulaţie prezintă un tânăr arătând semnul victoriei şi ţinând tricolorul fără stemă, simbol al Revoluţiei Române din Decembrie 1989, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, anul de emisiune „2019” şi valoarea nominală „50 BANI”.

Reversul comun tuturor monedelor prezintă o imagine din timpul Revoluţiei Române din Decembrie 1989, inscripţia circulară „REVOLUTIA ROMANA DIN DECEMBRIE” şi anul când au avut loc evenimentele „1989”.

Lansarea în circuitul numismatic a monedelor din argint şi a monedelor din alamă pentru colecţionare, cu tema 30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989, se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.