Bijuteriile furate din Muzeul Green Vault din Dresda au fost expuse din nou (foto: Shutterstock)

Bijuteriile furate din Muzeul Green Vault din Dresda au fost expuse din nou

📁 Muzee
Autor: Redacția
🗓️ 18 octombrie 2024

Bijuteriile antice furate de la Muzeul Green Vault din Dresda, într-un jaf spectaculos ce a avut loc acum aproape 5 ani, au fost expuse din nou în oraşul din estul Germaniei, menționează Agerpres.

Acestea au fost expuse fără a fi restaurate, în starea în care au fost recuperate în decembrie 2022. Bijuteriile sunt expuse sub o lumină specială, în caseta lor, alături de cele pe care hoţii nu au reuşit să le extragă. Examinarea atentă a bijuteriilor dezvăluie că o parte dintre acestea au fost deteriorate, dar vor putea fi restaurate cu ajutorul unor experţi internaționali.

Spargerea de la celebrul muzeu din Saxonia din 25 noiembrie 2019 este considerată unul dintre cele mai spectaculoase furturi din istoria Germaniei. Hoţii au reuşit să sustragă 21 de bijuterii păstrate la Palatul Regal din Dresda, una dintre cele mai vechi clădiri din oraş şi locul unde se află una dintre cele mai mari colecţii de obiecte preţioase din Europa.

Acest articol a fost publicat în numărul 272 al revistei „Historia” (revista:272), disponibil în format digital pe platforma paydemic.

Cumpără acum
Cumpără acum