Cei șase sunt suspectați că au pătruns prin efracție, la 25 noiembrie 2019, în celebrul Muzeu Gruenes Gewoelbe (Seiful Verde) din Dresda (foto: Lupus in Saxonia / Wikimedia Commons)

Bijuterii furate dintr-un muzeu, recuperate după trei ani

📁 Muzee
Autor: Redacția
🗓️ 24 decembrie 2022

O „parte considerabilă” dintre bijuteriile furate în urmă cu trei ani dintr-un muzeu din orașul german Dresda a fost găsită la Berlin, au anunțat autoritățile germane.

În total, au fost găsite 31 de piese sau fragmente complete, printre care se numără steaua Ordinului polonez Vulturul Alb, bătută cu diamante, au anunțat poliția și parchetul din Dresda, informează Agerpres.

Descoperirea survine în timpul desfășurării procesului în care șase suspecți sunt acuzați de acest jaf spectaculos comis în noiembrie 2019, acțiune în justiție deschisă în ianuarie.

Cei șase sunt suspectați că au pătruns prin efracție (video jos), la 25 noiembrie 2019, în celebrul Muzeu Gruenes Gewoelbe (Seiful Verde) din Dresda, oraș baroc din estul Germaniei, de unde ar fi furat 21 de bijuterii bătute cu peste 4.300 de diamante, dintre care unul de 49 de carate, cu o valoare totală asigurată de minimum 113,8 milioane de euro.

Prada lor a fost de negăsit până acum, iar inculpații nu au vorbit în timpul procesului.

Obiectele găsite au fost deja transferate de la Berlin la Dresda sub protecția forțelor speciale de poliție. Ele vor fi examinate în special de specialiști în colecții de artă din Dresda care urmează să le verifice autenticitatea și integralitatea.

Foto: Lupus in Saxonia / Wikimedia Commons