Bijuteriile excentricei milionare Huguette Clark, vândute la licitaţie cu 20,8 milioane dolari jpeg

Bijuteriile excentricei milionare Huguette Clark, vândute la licitaţie cu 20,8 milioane dolari

Bijuteriile excentricei milionare americane Huguette Clark, supranumit─â "mo┼čtenitoarea dezinteresat─â", dup─â ce a ales s─â ├«┼či petreac─â ultimii 22 de ani de via┼ú─â ├«ntr-o rezerv─â izolat─â dintr-un spital newyorkez, au fost v├óndute la licita┼úie cu 20, 8 de milioane de dolari, informeaz─â Reuters.

Huguette Clark a murit ├«n mai 2011, la New York, la v├órsta de 104 ani, l─âs├ónd ├«n urma ei o avere de peste 500 de milioane de dolari ┼či niciun mo┼čtenitor.

image
image

Un diamant rar de 9 carate, de culoare roz, s-a v├óndut cu peste 15 milioane de dolari, dep─â┼čind de aproape dou─â ori estim─ârile speciali┼čtilor. Licita┼úia a fost organizat─â mar┼úi, de casa Christie's.

Cunoscut sub numele "The Clark Pink", diamantul milionarei americane a stabilit un nou record de preţ pentru un diamant roz vândut în Statele Unite. Cumpărătorul este bijutierul american Brett Stettner, de la compania Stettner Investment Diamonds.

"├Äntreaga colec┼úie, care a fascinat o mul┼úime de colec┼úionari ┼či presa din lumea ├«ntreag─â, s-a v├óndut cu suma total─â de 20, 8 milioane de dolari. Aceasta este a doua colec┼úie privat─â de bijuterii, ca valoare, v├óndut─â ├«n Statele Unite ├«n ultimul deceniu, dup─â legendara colec┼úie a actri┼úei Elizabeth Taylor", a spus Rahul Kadakia, directorul departamentului de bijuterii din cadrul casei Christie's.

Printre celelalte bijuterii din colec┼úia Clark s-a aflat ┼či un inel cu un diamant de 20 de carate, care s-a v├óndut cu 3, 1 milioane de dolari.

Huguette Clark, fiica unui fost mare om de afaceri din industria cuprului, a murit la spitalul Beth Israel Medical Center din New York, unde a locuit izolat─â ├«ntr-o rezerv─â ├«n ultimii 22 de ani, dup─â ce a decis s─â rup─â rela┼úiile cu rudele ┼či cu prietenii ei.

Ea a l─âsat ├«n urma ei o avere de 500 de milioane de dolari, cu propriet─â┼úi printre care se num─âr─â o locuin┼ú─â ├«n Santa Barbara, ├«n valoare de 100 de milioane de dolari, o ferm─â ├«n Connecticut, ce valoreaz─â 23 de milioane de dolari ┼či un apartament uria┼č pe celebra Fifth Avenue din New York, ├«n valoare de 100 de milioane de dolari.

Huguette Clark a refuzat mul┼úi ani s─â primeasc─â vizitatori ┼či apoi ┼či-a instruit angaja┼úii s─â nu spun─â nim─ânui, nici membrilor familiei sale, unde locuie┼čte. Era o persoan─â at├ót de retras─â ├«nc├ót s-a internat ├«n spital sub un nume fals.

De-a lungul anilor, milionara american─â a dezvoltat o veritabil─â fobie fa┼ú─â de str─âini, inclusiv fa┼ú─â de membrii familiei sale, consider├ónd c─â ace┼čtia vor s─â ├«i fure averea. A preferat s─â ├«┼či poarte toate conversa┼úiile ├«n limba francez─â, pentru ca rudele sale americane s─â nu ├«n┼úeleag─â ceea ce se discut─â.

Potrivit presei americane, Huguette Clark a avut un grup foarte mic de prieteni. Cea mai bună prietenă a ei era o fostă angajată, Suzanne Pierre, care a murit de Alzheimer în februarie 2011.

Huguette Clark, pasionat─â de muzic─â ┼či pictur─â, a fost c─âs─âtorit─â cu avocatul William MacDonald Gower ├«ntre anii 1928-1930 ┼či nu a avut copii.

Testamentul ei stipuleaz─â ├«nfiin┼úarea unei funda┼úii care s─â promoveze artele, Bellosguardo Foundation, denumit─â astfel dup─â spectaculoasa ei re┼čedin┼ú─â din Santa Barbara.