B─ârbatul care l a ├«mpu╚Öcat pe pre┼čedintele american Ronald Reagan ar putea fi eliberat jpeg

B─ârbatul care l-a ├«mpu╚Öcat pe pre┼čedintele american Ronald Reagan ar putea fi eliberat

­čôü Istorie recent─â
Autor: Redac╚Ťia

John Hinckley Jr, b─ârbatul care a ├«ncercat s─â-l ucid─â pe pre┼čedintele american Ronald Reagan ├«n 1981, pentru a o impresiona pe actri┼úa Jodie Foster, va putea fi eliberat ├«n iunie 2022.

Un judec─âtor federal a aprobat luni un acord ├«ntre Departamentul Justi┼úiei ┼či John Hinckley Jr, care a fost externat dintr-un spital de psihiatrie ├«n 2016, dup─â 30 de ani de internare, informeaz─â Agerpres.

Controlul s─âu judiciar va fi complet ridicat ├«n nou─â luni, cu condi┼úia ca acesta s─â r─âm├ón─â ÔÇ×stabil mentalÔÇŁ, a precizat judec─âtorul Paul Friedman.

Acum ├«n v├órst─â de 66 de ani, John Hinckley Jr. a tras asupra pre┼čedintelui american la ie┼čirea din hotelul Hilton din Washington, pe 30 martie 1981. El a declarat c─â a dorit s─â o impresioneze pe actri┼úa Jodie Foster, pe care o v─âzuse ├«n filmul ÔÇ×Taxi driverÔÇŁ.

John Hinckley Jr, arestat de FBI (30 martie 1981)

John Hinckley Jr Mugshot jpg jpeg

Ronald Reagan s-a ales cu un pl─âm├ón perforat ┼či cu o puternic─â hemoragie intern─â, plus o alt─â ran─â la bra┼úul drept. Pe l├óng─â el, Hinkley Jr. a mai f─âcut alte 3 victime: un poli┼úist, garda de corp a pre┼čedintelui (care a ├«ncasat frontal un glon┼ú, ├«n timp ce f─âcea scut ├«n fa┼úa pre┼čedintelui) ┼či secretarul de pres─â de pe l├óng─â Casa Alb─â, James Brad, care a r─âmas paralizat permanent.

Foto sus: Atentatul asupra pre╚Öedintelui american Ronald Reagan (foto:  Michael Evans / White House Photographic Office. Sursa: Ronald Reagan Presidential Library)