Avion militar rus, proiectat cu piese fabricate de o imprimant─â 3D  jpeg

Avion militar rus, proiectat cu piese fabricate de o imprimant─â 3D

­čôü Istorie recent─â
Autor: Redac╚Ťia

Producătorul rus de aeronave Iliușin va folosi o imprimantă 3D pentru a produce aeronave militare de transport militare Iliușin Il-112V.

Mai multe elemente ale noului avion de transport militar rus Iliu╚Öin Il-112V vor fi construite din componente fabricate de o imprimant─â 3D fapt ce va accelera lucr─ârile de proiectare, a anun╚Ťat, serviciul de pres─â al diviziei Avia╚Ťie de Transportului a Consor╚Ťiului Aeronautic Unificat din Rusia. 

avion2 jpg jpeg

Potrivit directorului general adjunct al Grupului Iliu╚Öin, Pavel Cerenkov, modelul Il-112V este conceput de la zero, iar multe p─âr╚Ťi ╚Öi componente ale aeronavei urmeaz─â s─â fie ├«mbun─ât─â╚Ťite. Piesele scoase la imprimanta 3Dsunt mai ieftine dec├ót cele metalice, ceea ce este mai bine pentru faza de prelucrare. Dar piesele pentru avionul final vor fi metalice, relateaz─â Adev─ârul. 

ÔÇŁAm ├«nceput s─â folosim o imprimant─â 3D pentru a ├«n╚Ťelege c├ót de exacte sau incorecte au fost calculele noastre. Aceast─â tehnologie ne permite s─â economisim timp ├«n proiectarea produselor finite, ceea ce reduce ├«n mod semnificativ timpul de instalare a echipamentelor, precum ╚Öi costurile de produc╚ŤieÔÇŁ, a spus Cerenkov.

├Än acela╚Öi timp, serviciul de pres─â specific─â faptul c─â anumite piese vor fi fabricate ├«n serie folosind o imprimant─â 3D.  Aeronavele de transport militare u╚Öoare Iliu╚Öin Il-112V pot transporta p├ón─â la 5 tone de arme, echipamente ╚Öi personal.

avion3 jpg jpeg