Avion dispărut de pe radare  Istoria aeronavelor dispărute în ultimii 70 de ani jpeg

Avion dispărut de pe radare. Istoria aeronavelor dispărute în ultimii 70 de ani

📁 Istorie recentă
Autor: Radu Eremia
🗓️ 19 mai 2016

Un avion al companiei EgyptAir, având 66 de persoane la bord, a dispărut joi deasupra Mării Mediterane, în timp ce efectua o cursă Paris-Cairo. Nu e pentru prima oară când o aeronavă dispare în mod misterios. În ultimii 70 de ani aproape 90 de avioane au dispărut, fie deasupra apei, fie pe platformele continentale.

Un avion al companiei EgyptAir ce efectua o cursă între Paris şi Cairo a dispărut joi dimineaţă de pe radare, la scurt timp după ce a intrat în spaţiul aerian egiptean, a anunţat compania pe Twitter. Vicepreşedintele EgyptAir, Ahmed Adel, a declarat pentru CNN că la bordul avionului dispărut joi deasupra Mării Mediterana se află 66 de persoane, dintre care trei copii, nu 69 cum se vehiculase iniţial şi că piloţii nu au transmis nici un SOS. Potrivit lui Adel, este vorba de 56 de pasageri – 53 de adulţi, doi bebeluşi şi un copil – şi de 10 membri ai echipajului.  

Aproape 90 de avioane au dispărut fără să fie găsite în ultimii 70 de ani, conform unui studiu realizat de Aviation Safety Network în 2014, un furnizor independent de informaţii despre siguranţa din domeniul aeronauticii.62 de avioane au dispărut deasupra apei, în timp ce 25 au dispărut pe platforme continentale, conform studiului. Totodată, 28 de avioane dispărute erau curse de pasageri, în timp ce 21 de avioane zburau în misiuni militare.  

Avionul găsit după 70 de ani  

Un avion Royal Air Force din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost descoperit în deşertul Sahara, perfect conservat, la 70 de ani după ce s-a prăbuşit. Avionul, un model Kittyhawk P-40, condus de un pilot britanic, s-a prăbuşit în iunie 1942. Aeronava a fost găsită întâmplător de un muncitor polonez al unei companii petroliere, care realiza explorări într-o zonă izolată din deşertul Sahara, la circa 320 de kilometri de cea mai apropiată zonă locuită.  

Zborul 19 şi Triunghiul Bermudelor  

Zborul 19 nu se referă la un singur avion, ci la cinci bombardiere navale dispărute în zona coastelor Floridei la 5 decembrie 1945. Un instructor de zbor pilota un avion, iar piloţi calificaţi erau în celelalte. Transmisiile radio arată că instructorul a intrat în panică în momentul în care busolele s-au defectat. Nicio urmă din restul avioanelor nu s-a mai găsit vreodată. Misterul a sporit după ce un avion care a fost trimis în căutarea Zborului 19 a dispărut de asemenea fără urmă. S-a spus că toate aeronavele au pierit în zona cunoscută drept Triunghiul Bermudelor.  

Citește continuarea articolului AICI