Avertismentul comisarului european pentru Afaceri Economice: Dizolvarea UE, una dintre variantele analizate jpeg

Avertismentul comisarului european pentru Afaceri Economice: Dizolvarea UE, una dintre variantele analizate

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 2 martie 2017

Comisarul european pentru Afaceri Economice, francezul Pierre Moscovici, a subliniat că cetăţenii europeni ar trebui să lanseze o dezbatere pentru a decide ce viitor vor să aibă blocul comunitar şi că una dintre variante este chiar dizolvarea acestuia. 

Surse din Comisia Europeană au declarat pentru News.rocă, la Consiliul European din iarnă, liderii statelor membre ar putea lua o decizie privind calea pe care o vor urma. 

„Fie putem continua mai mult sau mai puţin cum suntem acum, câte un pas mic după alt pas mic, ne putem întoare la autorităţi naţionale mai puternice, ne putem limita la piaţa unică-sau, de ce nu, chiar să dizolvăm Europa?“, a declarat Moscovici, subliniind că va lupta împotriva ultimei variante, dar că aceasta trebuie oricum analizată.  

Potrivit comisarului european pentru Afaceri Economice, ascensiunea populismului din ultima perioadă a făcut mulţi cetăţeni să îşi pună întrebări în legătură cu Europa, ceea ce influenţează şi luptele interne din blocul comunitar.  

„Cred că acum depinde de cetăţeni să dezbatem, acum depinde de fiecare în parte să lupte pentru punctele sale de vedere şi să îi convingă pe ceilalţi“, a afirmat el. 

Comisarul a pledat pentru opţiunea unei integrări europene şi mai profunde, al cărei rezultat ar fi o mai bună protecţie pentru cetăţenii UE, o mai mare democraţie şi energie economică, mai ales în zona euro.

Citește și: 

Cum va arata viitorul Uniunii Europene? Cele cinci scenarii ale Comisiei Europene