Consulul Greciei la Mariupol compară oraşul ucrainean asediat cu Guernica sau Alep jpeg

Apel al Kievului la rezistenţa armată în masă: Toţi cei care sunt pregătiţi şi capabili să ţină o armă în mână se pot alătura

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 24 februarie 2022

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a declarat că oricine este pregătit şi capabil să ţină o armă în mână se poate alătura forţelor teritoriale de apărare, dat fiind faptul că poliţia anunţat că va distribui arme veteranilor, relatează agerpres.ro.

Pentru a obţine o armă, trebuie doar să ai la tine un paşaport, a indicat ministrul ucrainean.

"Dragi compatrioţi! Inamicul atacă, dar armata noastră este indestructibilă. Ucraina intră în regim de apărare completă. Toţi cei care sunt pregătiţi şi capabili să ţină o armă în mână se pot alătura chiar acum Forţelor de apărare teritorială şi forţelor armate ucrainene din regiunea dumneavoastră", a transmis Reznikov, citat de Zerkalo nedeli.

Forţele ruse au lansat rachete asupra mai multor oraşe din Ucraina şi au debarcat trupe pe coasta ucraineană joi, au declarat oficiali şi mass-media ucrainene, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a autorizat ceea ce el a numit o operaţiune militară specială în estul acestei ţări.

Citește și:

Rusia a invadat Ucraina. Putin cere armatei ucrainene „să depună armele”

Un avion militar ucrainean a intrat în spațiul aerian al României. A fost interceptat și escortat pentru aterizare imediată la Baza 95 Aeriană Bacău

Vladimir Putin asigură fostele republici sovietice că Ucraina este o „excepţie deoarece se află sub control străin”