Alain Delon Sursa Wikipedia jpg

Alain Delon și averea uriașă lăsată în urma sa. Care era tragedia shakespeariană pe care o trăia actorul?

📁 Istorie recentă
🗓️ 19 august 2024

Alain Delon a murit, duminică, la vârsta de 88 de ani, în satul Douchy, moșia sa de la țară, unde a petrecut ultimii ani din viață. Actorul a lăsat în urma sa o avere uriașă, care a stârnit patimi în rândul familiei sale, scriu jurnaliștii britanici. 

alain delon cinema almanah jpg

Alain Delon. Sursa: Almanah Cinema. 1974

Alain Fabien, Anouchka, Anthony, precum și (câinele său) Loubo, sunt profund întristați să anunțe moartea tatălui lor. A murit liniștit în casa sa din Douchy, înconjurat de cei trei copii ai săi și de familia sa”, arată comunicatul transmis, duminică, de familia actorului, în care aceasta cerea intimitate.

Acasă la Alain Delon

Localnicii din satul francez Douchy își amintesc când, în anii ‘70 și ‘80, Alain Delon era văzut la farmacia din localitate, în singurul restaurant al acesteia și uneori chiar la sărbătoarea anuală a școlii locale, notează publicația engleză The Guardian.

„A fost întotdeauna foarte jovial și i-a plăcut o glumă, dar nu a fost un spectacol. El nu a jucat aici vedeta sau artistul. Era considerat un localnic”, declara un localnic din satul aflat la 140 de kilometri de Paris, citat de The Guardian.

Duminică, oamenii din sat și-au luat rămas bun de la cel mai faimos localnic al satului, aducând flori și candele la poarta reședinței sale, cuprinsă de liniște.

„Tot aici, însă, în declinul său, Delon a fost martor la izbucnirea tensiunilor între frați la începutul acestui an, când, sever diminuat de un accident vascular cerebral în 2019 și un limfom cu dezvoltare lentă diagnosticat în 2022, el a fost în centrul unei rafale de amărăciune. acuzații, certuri care implică înregistrări secrete și amenințări cu acțiuni în justiție”, informează The Guardian.

Jurnalistul Kim Willsher, autorul reportajului din Douchy arăta că sănătatea actorului devenise atât de fragilă încât nu era în mare parte conștient de tragedia shakespeariană care se desfășura, în jurul său, când cei trei copii l-au evacuat pe tovarășul japonez al lui Delon, Hiromi Rollin, de aici în urmă cu un an și și-au manifestat nemulțumirile în presă și la televizor.

Averea lui Alain Delon

Copiii au spus că tatăl lor era încă lucid, forțându-l pe avocatul lui Delon să intervină la începutul acestui an.

Alain Delon jpg

Alain Delon în 2013. Wikipedia.

„Delon a avut o relație furtunoasă cu cei doi fii ai săi, Anthony, 59 de ani, a cărui mamă, Nathalie, era singura sa soție, și Alain-Fabien, 30 de ani, a cărui mamă este Rosalie van Breemen, model și jurnalist olandez. Le Monde a sugerat că propria copilărie tulbure a lui Delon l-a lăsat incapabil să stabilească relații cu fiii săi. Delon avea patru ani când părinții lui au divorțat și a fost trimis într-o casă de plasament. Actorul nu a ascuns că și-a favorizat fiica, Anouchka, 33 de ani, a cărei mamă este tot Breemen și care locuiește în Elveția”, notează The Guardian.

„Fiica mea este iubirea vieții mele, poate puțin prea mult în raport cu ceilalți”, ar fi relatat Delon.

Pe un al treilea fiu, Christian Aaron Boulogne, cunoscut sub numele de Ari, născut din relația cu starul rock german Nico din Velvet Underground, actorul nu l-a recunoscut niciodată ca fiind fiul său, Acesta a murit în 2023, la vârsta de 60 de ani, afectat de dependența îndelungată de droguri

„Înainte de moartea lui Delon, familia a confirmat că, în conformitate cu legea franceză – în temeiul căreia un părinte nu își poate dezmoșteni copiii, oricât de înstrăinată sau conflictuală ar fi fost relația dintre ei, averea sa, pe care estimări foarte variate evaluau între 50 de milioane de euro și 300 de milioane de euro, ar urma să fiei împărțită în patru, revenind câte 25 la sută fiecărui copil. Actorul a fost liber să decidă ce va face facă restul de 25 la sută, pe care i-ar fi lăsat lui Anouchka, oferindu-i acesteia, jumătate din avereada totală. Este o plată inechitabilă, dar pe care copiii lui Delon au spus public că nu o contestă, insistând că cearta lor nu era despre bani. În februarie, Anthony a spus că nu există vreun război pe moștenire”, notează autorul reportajului.

Duminică, în fața moșiei care fusese în trecut locul unei tabere de vacanță pentru copiii lucrătorilor feroviari, înconjurate acum de pădure, sătenii își aminteau de Alain Delon și nu de banii lui, în timp ce jandarmii țineau jurnaliștii și echipajele de televiziune la o distanță respectuoasă, permițând doar celor îndoliați să depună flori, arăta autorul reportajului.