Adio, Olanda! Țara Lalelelor și a schimbat numele jpeg

Adio, Olanda! Țara Lalelelor și-a schimbat numele

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 4 ianuarie 2020

Autoritățile de la Haga nu mai doresc ca țara să fie cunoscută cu numele de „Olanda”. Începând din acest an, administrațiile locale, universitățile și ambasadele vor fi obligate să utilizeze doar denumirea oficială a țării, Netherlands (Țările de Jos).

Olanda a fost o provincie istorică situată în vestul Țărilor de Jos, care corespunde în mare parte actualelor provincii Olanda de Nord și Olanda de Sud. Aici se află cele mai importante orașe ale țării, Amsterdam, Rotterdam și Haga. Treptat denumirea s-a extins asupra întregii țări, fiind acceptată atât de localnici, cât și pe plan internațional.

Începând cu 1 ianuarie, numele Olanda a fost retras din toate documentele pentru ca țara să nu mai fie desemnată decât prin numele său administrativ. O schimbare care țintește cu precădere imaginea vehiculată pentru a promova turismul în lume. Așa că a fost creat un nou logo și deja au fost investiți 200.000 de euro în noua marcă a țării.

Guvernul consideră că o astfel de măsură va permite țării să scape de imaginea legată de consumul de droguri și prostituție. De asemenea, autoritățile consideră că o astfel de decizie va contribui la redistribuirea fluxului de turiști, pentru că astăzi majoritatea străinilor vizitează Olanda istorică – Amsterdam, Haarlem și Haaga – iar aceste orașe nu se descurcă cu valurile de turiști, relatează adevărul.ro.

Autoritățile din Amsterdam au anunțat că intenționează să renunțe la termenul de “cartierul Felinarelor Roșii”. Denumirea va dispărea de pe indicatoarele stradale, fiind înlocuită cu denumirea istorică a cartierului – “De Wallen” sau “Centrul Istoric”.

În cadrul noii strategii, numele de Netherlands (Țările de Jos) va fi folosit și la concursul Eurovision, care va avea loc la Rotterdam, în mai 2020, dar și la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.