A murit regizoarea Cătălina Buzoianu jpeg

A murit regizoarea Cătălina Buzoianu

📁 Istoria Teatrului
Autor: Redacția
🗓️ 3 august 2019

Regizoarea de teatru Cătălina Buzoianu a murit la vârsta de 81 de ani. Informaţia a fost confirmată pentru Agerpres de reprezentanţi ai Uniunii Teatrale din România. Decesul regizoarei a fost anunţat şi pe pagina de Facebook a Casei de producţie a TVR.

Cătălina Buzoianu s-a născut la 13 aprilie 1938, în Brăila, și-a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică București, în 1969. După absolvire, a fost repatizată la Teatrul Național „Vasile Alecsandri" din Iași, apoi a fost regizor la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, până în anul 1973.

A venit în București ca prim-regizor permanent (între 1979-1985) la Teatrul Mic, apoi regizor permanent la Teatrul Bulandra, din 1985, până la pensionare, în 2006. În urma sa rămân însă vii în conștiința spectatorilor marile spectacole. „Maestrul și Margareta", „Pescărușul", „Levantul", „Patul lui Procust", „Turandot", etc.

În octombrie anul trecut, regizoarea Cătălina Buzoianu a fost decorată de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Comandor.