A fost descoperită o nouă secţiune din Marele Zid Chinezesc jpeg

A fost descoperită o nouă secţiune din Marele Zid Chinezesc

📁 Istoria Chinei
Autor: Redacția
🗓️ 2 martie 2012

Construcţia cunoscută sub numele de Zidul lui Genghis Khan, din deşertul Gobi, Mongolia, este, de fapt, o secţiune a Zidului Chinezesc.

Descoperirea a fost făcută în provincia Ömnögovi, aflată la 40 de kilometri de graniţa Mongoliei cu China, de o echipă de cercetători coordonată de William Lindesay.

În una dintre locaţii, cercetătorii au descoperit că zidul ajungea la înălţimea de 2, 5 metri, fiind construit din pământ şi ramuri ale unui arbust din deşert, numit saksaul. Într-o altă zonă, la cca. 40 km depărtare, echipa a descoperit că zidul urcă şi traversează peste un con vulcanic străvechi. În această zonă, zidul este alcătuit din blocuri de bazalt, având o înălţime de 1, 5 m.

Cercetări anterioare au descoperit părţi din aşa-numitul Zid al lui Genghis Khan în diferite zone din Mongolia. În multe zone, zidul ia aspectul unor movile care sunt puţin mai înalte decât formele de relief din jur..

"Genghis Khan a fost un cuceritor, el nu ducea o politică de apărare. Se pare că numele său a fost atribuit construcţiei în semn de onoare. Este probabil ca Zidul lui Genghis Khan din Ömnogovi să fie o porţiune a Marelui Zid chinezesc ridicată în timpul dinastiei Han, în jurul anului 115 î.Hr.", a declarat William Lindesay.

În urma datărilor cu radiocarbon s-a constat că unele părţi din zid au fost refăcute de-a lungul timpului. Dinastiile următoare, din jurul secolului al XII-lea, par să fi refăcut părţi din zid, după cum indică ramurile de saksaul din componenţa sa.

Marele Zid Chinezesc nu este o construcţie unitară, ci un ansamblu de structuri, construite în diferite epoci, pe trasee diferite, şi a căror întindere totală nu este cunoscută cu precizie încă. După părerea lui Lindesay, lungimea totală ar putea fi de peste 45.000 km.

sursa:descopera.ro