A fost descoperit─â o fotografie rar─â, realizat─â la 30 de minute dup─â bombardamentul atomic de la Hiroshima jpeg

A fost descoperit─â o fotografie rar─â, realizat─â la 30 de minute dup─â bombardamentul atomic de la Hiroshima

­čôü Al Doilea R─âzboi Mondial
Autor: Redac╚Ťia
­čŚô´ŞĆ 10 ianuarie 2013

Cercet─âtorii de la Muzeul P─âcii din Hiroshima au anun┼úat descoperirea unei imagini rare ce ├«nf─â┼úi┼čeaz─â norul ciuperc─â format ├«n urma bombardamentului atomic ├«n momentul ├«n care acesta s-a ├«mp─âr┼úit ├«n dou─â elemente suprapuse.

Speciali┼čtii cred c─â imaginea alb-negru a fost realizat─â la aproximativ 30 de minute dup─â bombardamentul din 6 august 1945, de la o distan┼ú─â de aproximativ 10 kilometri est de hipocentru.

ÔÇ×C─âr┼úile de istorie men┼úioneaz─â existen┼úa acestei fotografii, ├«ns─â acum este pentru prima dat─â c├ónd reu┼čim s─â o ┼či vedemÔÇŁ, a explicat un curator din cadrul Muzeului P─âcii din Hiroshima.

ÔÇ×O imagine ca aceasta, ce arat─â norul ciuperc─â ├«mp─âr┼úit ├«n dou─â elemente, este foarte rar─âÔÇŁ, a mai spus reprezentatul muzeului.

Fotografia a fost descoperit─â ├«n materialele referitoare la bombardament ce se g─âseau ├«n ┼×coala General─â Honkawa din Hiroshima.

Cele mai cunoscute imagini ale efectelor bombardamentului atomic sunt cele realizate din aer de armata american─â.

imagine rara hiroshima jpg jpeg

Bomba ÔÇ×Little BoyÔÇŁ a fost lansat─â deasupra Hiroshimei de un bombardier B-29 Superfortress, transform├ónd ora┼čul aflat ├«n vestul Japoniei ├«ntr-un infern nuclear. ÔÇ×Little BoyÔÇŁ a fost prima bomb─â atomic─â utilizat─â ├«ntr-un conflict armat, provoc├ónd aproximativ 140.000 de decese.

La trei zile dup─â acest bombardament, pe data de 9 august 1945, cea de-a doua bomb─â atomic─â, denumit─â "Fat Man", a fost detonat─â deasupra ora┼čului Nagasaki, unde a dus la moartea a 70.000 de persoane.