Cum arăta meniul unui restaurant din Iași în anul 1885?
În ianuarie 1885, Maria Zadic, proprietar unui restaurant aflat în Hotelul Moldavie din Iași, își anunța clientela că „în restaurantul meu se găsește în orice timp mâncări reci și calde”, relatează Institutul de Studii Sud-Est Europene, pe pagina de Facebook a instituției
Meniul restaurantului afișa următoarele prețuri:
Ochiuri - 50 bani
Scrob - 50 bani
Marinat de orice pește - 50 bani
Brânză cu smântână - 50 bani
Mezeluri - 70 bani
Supă de orice aluat - 30 bani
Rasol - 40 bani
Borș cu pasăre ori cu carne de vacă - 50 bani
Mâncare de pasăre cu sos - 50 bani
Biftec bine garnisit - 80 bani
Orice friptură - 60 bani
Cafea cu lapte - 60 bani
Cafea neagră - 20 bani
Ceai cu rom - 50 bani
Sursa: Curierul. Foaea Intereselor Generale, 10 ianuarie 1885
Foto sus: Marele Hotel Traian din Iași (© Imago Romaniae)