Un mic tezaur, descoperit pe o insulă izolată din sudul Italiei

📁 Roma, măreţia şi declinul său
Autor: Redacția
🗓️ 3 septembrie 2024

Arheologii au descoperit 27 de monede romane din argint pe o insulă izolată din sudul Italiei, despre care se crede că ar fi fost ascunse pentru a nu fi găsite de pirați, au anunțat autoritățile italiene.

Aceste monede romane, care datează dintre anii 94 î.Hr. și 74 î.Hr., au fost descoperite în aceeași zonă în care au fost găsite alte 107 monede în 2010, pe insula îndepărtată Pantelleria, situată între Tunisia și Sicilia, informează Agerpres.

De asemenea, situl se află în apropiere de locul în care au fost descoperite faimoasele capete de statui ale lui Caesar, Agrippina și Titus în urmă cu câțiva ani.

Arheologii conduși de Thomas Schäfer de la Universitatea Tübingen din Germania au găsit monedele în timpul unui proiect de curățare și restaurare în Acropola San Marco și Santa Teresa, au declarat reprezentanții regiunii Sicilia într-un comunicat de presă.

Potrivit lui Thomas Schäfer, unele dintre monedele de argint au ieșit la suprafață în urma ploilor, în timp ce altele au fost găsite sub o stâncă de mari dimensiuni pe măsură ce săpăturile continuau.

Arheologul a declarat că este posibil ca micul tezaur să fi fost ascuns în timpul unui atac al piraților, un eveniment frecvent la acea vreme, și apoi să nu mai fi fost recuperată.

Thomas Schäfer a numit situl „minunat”, explicând că acesta a rămas neatins timp de secole.

Mai multe