image

Ziua Națională a Portului Tradițional din România, la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 5 mai 2022

Duminică, 8 mai 2022, vizitatorii au acces gratuit la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, de Ziua Națională a Portului Tradițional, dacă vin la muzeu fie cu un accesoriu, fie îmbrăcat în costum național.

Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului își deschide porțile pentru iubitorii de tradiții care aleg să poarte fie un accesoriu, fie un costum întreg național pentru a sărbători Ziua Națională a Portului Tradițional, care este marcată în fiecare an în a doua duminică a lunii mai. Scopul acestei inițiative este acela de a evidenţia costumele tradiţionale specifice fiecărei zone și pentru a transmite mai departe moștenirea bogată a înaintașilor noștri, informează un comunicat al insituției.

La Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, pe lângă expoziția permanentă, puteți vedea, de miercuri până duminică, de la 10.00 la 18.00, și expoziția temporară ”Costumele Junilor și hainele românești din Șchei și Brașovechi”, care vine să pună în valoare, o dată în plus, moștenirea culturală brașoveană.