image

Weekend cultural, FITS 2024: spectacole de la Sibiu, în răcoarea de acasă

Autor: Adina Scorțescu
🗓️ 28 iunie 2024

Ediția de anul acesta a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu se încheie duminică, 30 iunie, cu un concert al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, care poate fi văzut și online, la ora 21:00, pe www.sibfest.ro. 

Până atunci, iubitorii de teatru, muzică, dans sau circ pot vedea și alte spectacole online; biletul costă 30 de lei și este valabil timp de patru ore, din momentul introducerii codului de acces.

Vineri, 28 iunie

„Carpații ca niște pete pe pielea mea”, de Thomas Perle, producție a Burgtheater din Austria, relatează biografiile a trei femei, din trei generații diferite, aflate în mijlocul unei panorame istorice care își are începutul într-o mică regiune din Munții Maramureșului.

O bunică, o fiică și o nepoată traversează granițele politice, geografice și lingvistice ale unei perioade care se întinde de-a lungul secolelor XX și XXI. 

image

„Karpatenflecken” i-a adus lui Thomas Perle prestigiosul premiu Retzhofer în 2019 și premiul Nestroy pentru cea mai bună piesă de teatru în 2023.

Începând cu ora 18:00, puteți audia concertul de tango al unui duo argentinian de chitară și bandoneon, Bandini & Chiacchiaretta.

De la 20:00 – concert de fado cu Francisco Moreira, un nume răsunător printre artiștii fado din noua generație.

La 22:00, încă un spectacol de teatru, de data acesta românesc: „Cuplu”, în regia lui Bogdan Sărătean, după un text de Edna Mazia.

image

Sâmbătă, 29 iunie

Până la ora 18:00 puteți cumpăra bilet online la „Jocuri, vorbe, greieri…”, în regia lui Silviu Purcărete. Din distribuție: Constantin Chiriac, Adrian Neacşu, Ali Deac, Cătălin Neghină, Cendana Trifan.

image

De la 16:00, „Legenda din Hamelin, o posibila istorie a sașilor”, în regia lui Andrei & Andreea Grosu. Spectacolul stradal aduce în fața publicului o întâmplare povestită prin multe voci de-a lungul timpului.

Se presupune că din Hamelin au venit primii sași în Transilvania. Drumul lor a fost imaginat de toți autorii fascinați de basme, fiind transformat într-una dintre cele mai puternice povești despre vulnerabilitatea omului în fața adevărului.

De la 18:00, puteți vedea un spectacol de circ în stil african, al Cirque Kalabanté. Spectacolul semnat de Yamoussa Bangoura este inspirat de viața de zi cu zi din Guineea și aduce în prim-plan frumusețea, tinerețea și arta culturii africane.

image

Duminică, 30 iunie

De la ora 19:00, concert de orgă - László Kristófi.

De la 21:00, gala de închidere - concert Madrigal.

FOTO: Mihail Nistor, Cirque Kalabanté, Dragoș Dumitru, Ruiz Cruz