Vernisajul expoziției „Sărbătoarea Paștilor – ieri și azi. Podoabe din costumul de sărbătoare cumpărate din târgul de la Zalău”

Vernisajul expoziției „Sărbătoarea Paștilor – ieri și azi”

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău organizează vernisajul expoziției temporare „Sărbătoarea Paștilor – ieri și azi. Podoabe din costumul de sărbătoare cumpărate din târgul de la Zalău”.

Evenimentul va avea loc joi, 23 martie 2023, de la ora 13,00, în Beciul Cultural al muzeului. Expoziția este deschisă publicului până la sfârșitul lunii aprilie, informează un comunicat al Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău.

„Expoziția «Sărbătoarea Paștilor – ieri și azi. Podoabe din costumul de sărbătoare cumpărate din târgul de la Zalău» își propune să surprindă atmosfera de sărbătoare a Paștelui, atât din satul tradițional, cât și Paștele urban. Și pentru că de Paști trebuia să ai ceva nou, dedicăm a doua secțiune a expoziției târgului din Zalău de unde puteau fi cumpărate podoabe care să înfrumusețeze costumul tradițional” a declarat etnograful Olimpia Mureșan, în comunicatul citat.