Expoziția „Arheologie digitală: Trecutul medieval al Bucureștiului dintr-o perspectivă ceramică” la Palatul Suțu

Vernisajul expoziției „Arheologie digitală: Trecutul medieval al Bucureștiului dintr-o perspectivă ceramică”

Muzeul Municipiului București găzduiește vineri, pe 5 iulie 2024, de la ora 17.00, la Palatul Suțu, vernisajul expoziției „Arheologie digitală: Trecutul medieval al Bucureștiului dintr-o perspectivă ceramică”. 

Această expoziție oferă publicului ocazia de a a vedea artefactele descoperite în locuri emblematice precum Dealul Mihai Vodă și Curtea Nouă, dar și din alte puncte de interes arheologic din Capitală, informează un comunicat al Muzeului Municipiului București.

Conform comunicatului citat, aceste obiecte ne oferă detalii prețioase despre obiceiurile domestice și sociale ale bucureștenilor de odinioară. De la tigăi cu trei piciorușe, ideale pentru gătitul pe foc deschis, la ulcioare și străchini ornamentate, fiecare piesă ne ajută să înțelegem mai bine viața în Bucureștiul medieval.

Expoziția face parte din proiectul „Arheologie digitală: Trecutul Medieval al Bucureștiului dintr-o Perspectivă Ceramică”, organizat de Muzeul Municipiului București în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului & Centrul de Cercetări Arheologice „Vasile Pârvan” și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul urmărește să facă cunoscută publicului larg istoria orașului București între secolele XVI și XIX prin evidențierea și valorificarea vaselor realizate din lut și a locurilor istorice, „landmark-uri” ale orașului în care au fost descoperite.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.