Una dintre enigmele faimoase ale istoriei jpeg

Una dintre enigmele faimoase ale istoriei

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 5 iunie 2018

În zorii zilei de 30 ianuarie 1889, în pavilionul de vânătoare de la Mayerling, nu departe de Viena, este descoperit cadavrul arhiducelui Rudolf de Habsburg, singurul fiu al împăratului Franz Joseph și al Elisabetei, alături de trupul neînsuflețit al unei tinere de 17 ani, Maria (Mary) Vetsera.

Imediat au apărut cele mai nebunești zvonuri. Curtea imperială a încercat, în cel mai laborios mod, să acrediteze ipoteza sinuciderii. Viitorul suveran ar fi fost incapabil să își asume scandalul provocat de legătura cu foarte tânăra sa amantă. Cartea autorului francez Jean des Cars încearcă să ridice vălul care acoperă una dintre enigmele faimoase ale istoriei.

„Cea care a supraviețuit în ochii majorității a fost percepția emoțională a unei iubiri imposibile, un pact sinucigaș cu sigiliu princiar. Mayerling rămâne, indiferent de cauză și efect, o poveste de dragoste cu final shakespearian, dramă a doi romantici pierduți într-un imperiu în care Franz Joseph domnea potrivit devizei «Viribus Unitis»”m scrie Diana Mandache, in prefața volumului.

rudolf de habsburg   jdc 01 jpg jpeg

Rudolf de Habsburg și secretele de la MayerlingAutor: Jean des Cars Editura: Corint; număr pagini: 640; preț: 44,90 lei