image

Tururi și ateliere de arte decorative gratuite pentru copii de 1 iunie la Muzeul Național Cotroceni

🗓️ 20 mai 2022

De Ziua Internațională a Copilului, 1 iunie, Muzeul Național Cotroceni îi invită pe copii și adolescenți să participe la ateliere de arte decorative și, în același timp, să descopere istoria Palatului Cotroceni în cadrul tururilor ghidate.

Atelierele de arte decorative sunt gratuite și se adresează copiilor cu vârste între 8 și 14 ani. Aceștia vor avea ocazia să descopere informații captivante despre artele textile, ceramică, sticlă și metal, într-un tur al Salonului Artelor Decorative. Turul va fi urmat de un atelier în cadrul căruia, sub îndrumarea specialiștilor muzeului, participanții vor realiza propriul obiect de artă decorativă pe care îl vor putea lua acasă. Pe parcursul întregii zile se vor desfășura patru ateliere, fiecare cu o durată de 90 de minute. Numărul de locuri este limitat la 20 de persoane astfel încât atelierul să se poată derula în cele mai bune condiții. Atelierele sunt programate la orele 9.30, 11.30, 13.30 și 15.30.

Totodată, de 1 iunie, toți copiii și adolescenții care sunt curioși să afle povestea unui loc istoric, având o existență de peste trei sute de ani, se vor putea bucura de intrare liberă pentru turul clasic oferit de Muzeul Național Cotroceni.

Atelierele de arte decorative și turul clasic ghidat al Muzeului Național Cotroceni sunt două evenimente distincte, fiecare dintre ele necesitând programare prealabilă separată. Programarea poate fi făcută, cu minimum 48 de ore înainte, la numerele de telefon 021-317.31.07 și 0725.518.381, sau la adresa de email vizitare@muzeulcotroceni.ro. Programarea va fi confirmată de un reprezentant a muzeului. Accesul la ateliere și tururile clasice se face în limita locurilor disponibile.

La intrarea în Muzeul Național Cotroceni este necesară prezentarea, de către adulți și tinerii peste 14 ani, a unui act de identitate în original.

Parteneri media: TVR, Radio România, Radio România Cultural, Radio România Actualități, Radio România București FM, Rador, Agerpres, HYP TV, Trinitas, Modernism, Presa de Azi, Ordinea Zilei, PropagArta, București Business.