Biblioteca Județeană V A  Urechia jpg

Tur virtual pentru Palatul Comisiei Europene a Dunării din Galați

📁 Patrimoniu
🗓️ 9 ianuarie 2023

Palatul Comisiei Europene a Dunării, în care se află în prezent sediul Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia” din Galaţi, poate fi vizitat virtual. Instituţia a primit titlul de Marca Patrimoniului European.

Palatul Comisiei Europene a Dunării este un brand cultural al județului Galați. De altfel, anul trecut, Comisia Europeană a acordat acestui monument istoric titlul de <Marcă a Patrimoniului European>, iar recent au fost obținute fonduri nerambursabile pentru renovarea fostului Palat al Comisiei Europene a Dunării.

„Veți descoperi virtual poveștile de altădată ale Palatului Comisiei Europene a Dunării, care a funcționat decenii la rând în această frumoasă clădire de patrimoniu a Galațiului, precum și tezaurul Bibliotecii, cu zeci de manuscrise valoroase. Acest tur va oferi o experiență interactivă și educațională pentru toți cei care vor să descopere această importantă pagină de istorie locală, națională și internațională”, susține Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Turul virtual este integrat pe Google Maps & Google Street View & Google Earth, are info-pointuri interactive, iar contractul a prevăzut și realizarea unui material video de prezentare, a releveului în format 2D și 3D, a unui pachet de fotografii, precum și a materialelor tehnice care pot fi utilizate de arhitecți. Acest tur virtual poate fi upgradat în permanență, inclusiv cu imagini noi de după renovarea monumentului istoric.

Proiectul a fost realizat de către Consiliul Județean Galați, prin Centrul Europe Direct, cu finanțare de la Comisia Europeană.

Citește mai multe amănunte pe adevarul.ro