Transformarea lui Hitler jpeg

Transformarea lui Hitler

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 30 octombrie 2018

Anul 1924 a reprezentat momentul de răscruce în destinul lui Adolf Hitler. Cariera lui politică părea terminată după ce a ajuns în închisoare, pe 11 noiembrie 1923, după eșecul ”puciului de la berărie”. Acest an petrecut în pușcărie l-a transformat pe Hitler dintr-un revoluționar ratat într-un lider calculat care a reușit să obțină puterea absolută în Germania, în numai câțiva ani.

Peste ani, ideologul nazist Alfred Rosenberg, unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai lui Hitler, spunea că 9 noiembrie 1923, data puciului ratat de la berăria din München, ”a dus la nașterea lui 30 ianuarie 1933”, ziua în care Hitler a devenit cancelarul Germaniei. Cum s-a produs această transformare? Cum a găsit Hitler o utilizare strategică eșecului său? Peter Ross Range caută răspunsurile la aceste întrebări în volumul ”1924. Anul care l-a creat pe Hitler”.

Dacă nu și-ar fi petrecut anul 1924 în închisoarea Landsberg, s-ar fi putut ca Hitler să nu fi devenit niciodată politicianul reinventat și cu forțe proaspete care, până la urmă, a câștigat controlul asupra Germaniei, a declarat război întregii lumi și a dezlănțuit Holocaustul”, scrie Peter Ross Range.

Peter Ross Range 1924 Anul care l a creat pe Hitler jpg jpeg

1924. Anul care l-a creat pe Hitler Autor: Peter Ross Range Editura: Litera; număr pagini: 336; preț: 39,90 lei.