image

Théâtre de la Ville-Paris, de Ziua Națională a României, spectacolul „Jocuri, vorbe, greieri…”

TNRS prezintă la Théâtre de la Ville-Paris, de Ziua Națională a României, spectacolul „Jocuri, vorbe, greieri…”, în regia lui Silviu Purcărete, cu actorul Constantin Chiriac în rolul principal.

„Ce omagiu mai frumos putem face de Ziua Națională a României decât jucând în capitala Franței la cel mai important teatru al Parisului și al Franței, Théâtre de la Ville-Paris. Să putem transmite acest mesaj de frumusețe, de dialog către toți partenerii noștri, dar și către partenerii Théâtre de la Ville-Paris din Italia, Portugalia, Africa în numele sărbătorii din 1 Decembrie, pe care o vom evoca prin frumoasele versuri ale poetului național Mihai Eminescu: „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie?”” – Constantin Chiriac, directorul general al TNRS și președintele FITS.

Evenimentul este programat la Théâtre de la Ville-Paris, Espace Pierre Cardin, în 1 decembrie, la ora 19.00.

Deoarece toate locurile s-au epuizat într-un timp record, de doar două ore, TNRS, alături de Institutul Cultural Român va oferi gratuit spectacolul online.

„Jocuri, vorbe, greieri...” va fi difuzat online, cu subtitrare în limbile franceză și engleză, pe www.scena-digitala.ro, fiind disponibil pentru vizionare începând din 1 decembrie, ora 20.00, până în data de 2 decembrie, ora 4.00.

Publicul din orice colț al lumii va putea urmări gratuit acest spectacol. De asemenea, reprezentanțele ICR din întreaga lume vor pune la dispoziția publicului linkul pentru vizionarea spectacolului.

Turneul TNRS în Franța este susținut de Ministerul Culturii din România și de Institutul Cultural Român, în parteneriat cu Théâtre de la Ville-Paris.