Târgul Internațional GAUDEAMUS   Carte de învățătură  jpeg

Târgul Internațional GAUDEAMUS - Carte de învățătură

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 21 noiembrie 2017

Târgul Internațional „Gaudeamus - Carte de Învățătură“ va avea loc în perioada 22 - 26 noiembrie în Pavilionul Central al Complexului Expozițional Romexpo. Evenimentul, ajuns la ediția cu numărul 24, a fost inițiat și este organizat anual de Radio România. Deschiderea oficială a ediției din acest an va avea loc miercuri, 22 noiembrie, la ora 12.00.

Programul de vizitare a târgului este zilnic între orele 10.00 și 20.00. Accesul publicului în incinta Târgului se va face pe baza biletelor (în valoare de 5 lei) și a abonamentelor de intrare (în valoare de 10 lei, valabile pentru toată perioada), care vor constitui totodată și suportul pentru Tombola Gaudeamus.

Ca și la edițiile precedente însă, numeroase categorii de public, bine reprezentate ca pondere în numărul total de vizitatori, vor beneficia de acces gratuit în incintă: preșcolarii, elevii, studenții, cadrele didactice, alți profesioniști din domeniile editorial - educațional, jurnaliștii, pensionarii, persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora, grupurile organizate, sunt cei care pot intra în târg fără plata biletului sau a abonamentului, pe baza documentelor specifice fiecărei categorii (dacă este cazul).

Uniunea Europeană, invitat de onoare

Târgul Internațional Gaudeamus este principala componentă a Programului Lectura, proiect de anvergură națională inițiat de Radio România în 1994, având ca principal obiectiv susținerea culturii românești prin evenimente expoziționale dedicate cărții și educației. Palmaresul celor peste două decenii numără 102 târguri organizate în întreaga țară (inclusiv ediția curentă), peste 2.860.000 de vizitatori, circa 12.500 de manifestări organizate în acest cadru și aduce Radio România în postura de lider național în domeniu, potrivit informațiilor oferite de organizatori, într-o conferință de presă.

La 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, invitatul de onoare al Târgului Internațional Gaudeamus este Uniunea Europeană, prin Reprezentanța Comisiei Europene în România. „Acasă, în Europa”, la standul invitatului de onoare, vizitatorii Târgului Gaudeamus vor avea prilejul să participe zilnic la numeroase evenimente interactive – dezbateri, întâlniri cu scriitori români premiați în Europa, ateliere – adresate atât adulților, cât și celor mai tineri cititori. Președintele de onoare al ediției va fi binecunoscutul scriitor și jurnalist Matei Vișniec.

Ce propune Gaudeamus 2017:

- aproximativ 300 de expozanți - un nucleu puternic și bine definit de edituri românești cu tradiție, instituții de învățământ, difuzori de carte și publicații, asociații profesionale și organizații active în domeniile cultură și educație, prezente an de an la Gaudeamus, cărora li se adaugă numeroși participanți în premieră;

- peste 800 de evenimente editoriale și profesionale, care se vor desfășura la standurile expozanților, al Invitatului de onoare, ale partenerilor și în spațiile special amenajate de către organizator în incintă (Sala Cupola – nivel 0.00, Bursa de Contacte, Ceainăria Bernschutz&Co - Gaudeamus și Salonul de Carte pentru Copii „Ion Creangă” – nivelul 3.20, Sala Mircea Sântimbreanu – nivelul 7.70).