Târgul de Paște din București, organizat în parcul Regele Mihai I

Târgul de Paște din București, organizat în parcul Regele Mihai I

Târgul de Paște din București, „Tradiții și Flori de Sărbători”, ediția a XI-a, va fi organizat în perioada 7 - 17 aprilie, pe aleile principale ale Parcului Regele Mihai I, între intrarea Charles de Gaulle și Expo Flora. Intrarea este liberă.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti, Târgul de Paște își propune să valorifice arta și tradițiile populare, adunând producători și meșteșugari din toate colțurile țării, care folosesc tehnicile de lucru și rețetele românești moștenite din familie.

„În fiecare zi, între orele 10,00 - 21,00, vizitatorii vor putea descoperi, la cele peste 75 de căsuțe din cadrul evenimentului, obiecte meșteșugărești și produse culinare. În cadrul târgului, publicul va găsi sute de produse tradiționale, precum ouă încondeiate și decorate tradițional, ii, icoane pictate, obiecte din piele, ceramică, sticlă și lemn, accesorii și bijuterii și decorațiuni pentru masa de Paște, cozonaci, prăjituri de casă, pască, produse apicole, dulcețuri și zacuști", precizează comunicatul citat.

Foto: Primăria Municipiului Bucureşti
Foto: Primăria Municipiului Bucureşti

De asemenea, timp de unsprezece zile, publicul va putea participa la demonstrații de încondeiere a ouălor de Paște și de confecționare a unor obiecte și decorațiuni din pănușă sau de prelucrare a lemnului, realizate de către meșterii populari.

Copiii sunt așteptați la atelierele de creație, pentru a realiza decorațiuni tematice.

Târgul oficial de Paște al Capitalei este organizat de Primăria Generală, prin CREART - Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București.