Târg de Florii la Muzeul Ţăranului Român jpeg

Târg de Florii la Muzeul Ţăranului Român

De vineri, 19 aprilie, p├ón─â duminic─â, 21 aprilie 2019, de la orele 10 diminea╚Ťa p├ón─â la 6 seara, ve╚Ťi avea prilejul s─â t├órgui╚Ťi o mul╚Ťime de lucruri frumoase, me╚Öte╚Öugite cu s├órg ╚Öi ├«nc─ârcate cu semne ╚Öi ├«n╚Ťelesuri. Ou─â ├«ncondeiate, icoane, obiecte din lemn, ceramic─â, ╚Ťes─âturi, juc─ârii, instrumente muzicale, podoabe, mobilier pictat ╚Öi multe altele vor putea fi tocmite ╚Öi cump─ârate la T├órgul de Florii de la Muzeul de la ╚śosea.

Duminica cea de pe urm─â din P─âresimi sau din Postul mare este cunoscut─â sub numele de Florii, Duminica Floriilor sau Duminica Vl─âstarelor. De peste 20 de ani, Muzeul Na╚Ťional al ╚Ü─âranului Rom├ón ╚Ťine aceast─â s─ârb─âtoare ╚Öi ├«╚Öi a╚Öteapt─â vizitatorii, timp de trei zile, la primul t├órg de me╚Öteri de peste an. La T├órgul de Florii particip─â ├«ncondeietoare, ╚Ťes─âtoare, ├«mpletitoare, cus─âtorese, iconari, olari, lingurari, pielari, rudari... me╚Öteri vechi, care ╚Öi-au dovedit iscusin╚Ťa de-a lungul timpului ╚Öi care duc mai departe tradi╚Ťia me╚Öte╚Öugului lor. 

afis Targul de Florii 2019 jpg jpeg

De-ale gurii g─âsi╚Ťi: cozonaci ╚Öi pl─âcinte, fel ╚Öi fel de dulciuri din Teleorman, turt─â dulce de Harghita, miere de albine, polen ╚Öi propolis, ierburi de leac, p─âlinc─â ╚Öi dulcea╚Ť─â.

Pre╚Ť bilet: 4 lei, 2 lei (elevi, studen╚Ťi, pensionari).