image

Târg de bere artizanală și expoziții de artă și fotografie, în Noaptea Muzeelor

Expoziții de artă, pictură, fotografie și un târg de bere artizanală vor putea fi vizitate la Muzeul Național al Ţăranului Român (MȚR), sâmbătă, de Noaptea Europeană a Muzeelor.

Cele șase expoziții temporare și târgul de bere artizanală românească vor putea fi vizitate, în Noaptea Muzeelor, în intervalul 18,00-22,00, ora anunțată pentru închidere reprezentând cea de intrare a ultimului vizitator, potrivit unui comunicat al MȚR.

Anul acesta, expoziția permanentă de la Muzeul Național al Ţăranului Român va fi închisă, deoarece clădirea monument istoric de pe șoseaua Kiseleff nu a reintrat încă în funcțiune.

Expoziția de artă contemporană „Tradiție circulară. Conectat la natură” pune la un loc artiști contemporani cu meșteri populari și descrie modalitățile prin care patrimoniul imaterial devine resursă în crearea unui viitor durabil.

Expoziția de artă vizuală, pictură, video-mapping „Just Mirela” de Mirela Trăistaru ilustrează activitatea artistică ajunsă la maturitate și surprinde traseul de la primele semne și desene, până la pictură, instalații, obiecte, „performance de body-painting”.

„Ceremoniale”, expoziție cu scop caritabil în beneficiul Societății Naționale de Cruce Roșie din România, oferă publicului posibilitatea de a cunoaște elemente din bogata cultură națională și internațională care reprezintă ceremoniile din viața cotidiană.

„Serafim”, expoziția de pictură de Andreea Măiastra Aron, abordează simbolul ortodox al îngerilor cu șase perechi de aripi "într-o manieră ludică, aproape de ilustrația de carte pentru copii".

Alte expoziții ce pot fi vizitate sunt cea de fotografie de Andrei Vlădeanu, intitulată „Cerul” și „Pastila roz”, care propune „o incursiune metaforică printr-o instalație sculpturală luminoasă”, o excursie ce invită la reflecție asupra locului din care nu ne vom mai putea întoarce niciodată.

Intrarea este liberă.