Su Tong la Bucureşti: întâlnire cu cititorii, sesiune de autografe şi eveniment dedicat romanului "Lumea de orez" jpeg

Su Tong la Bucureşti: întâlnire cu cititorii, sesiune de autografe şi eveniment dedicat romanului "Lumea de orez"

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 4 septembrie 2015

Cunoscutul scriitor chinez, Su Tong, este invitatul unei întâlniri cu cititorii, în cadrul căreia va avea loc lansarea  romanului „Lumea de orez”. Evenimentul este organizat de către editura Humanitas în parteneriat cu Institutul Confucius, şi va avea loc pe 09 septembrie, începând cu ora 19:00, la Librăria Humanitas Cişmigiu.

În cadrul serii dedicate literaturii chineze contemporane sunt invitaţi alături de Su Tong alţi cinci importanţi scriitori chinezi Cao Youyun, Hu Xuewen, Ge Shuiping, Xie Youshun şi Wu Pianpian, dar şi Florentina Vişan, profesor universitar şi seful catedrei de Limbi şi Literaturi Orientale din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti, Luminiţa Bălan, profesor universitar şi director al Institutului Confucius din cadrul Universităţii din Bucureşti, asist. dr. Mugur Zlotea, catedra de Limbi şi Literaturi Orientale din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction. La finalul dezbaterii va avea loc o sesiune de autografe pentru cititori.

Su Tong este unul dintre cei mai renumiţi scriitori chinezi contemporani, care a câştigat numeroase premii naţionale precum Asian Literary Prize în 2009 şi nominalizat, în 2011, la Man Booker International Prize.

„Balzac și Zola și-ar fi recunoscut în Su Tong spiritul geamăn, care ilustrează cu aceeași strălucire dezastrele pe care oamenii și le provoacă unii altora și mai cu seamă lor înșiși.“ (Kirkus Reviews)