Stăpânii finanţelor  Cei patru bancheri care au ruinat lumea jpeg

Stăpânii finanţelor. Cei patru bancheri care au ruinat lumea

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 26 aprilie 2014

Liaquat Ahamed ne demonstreaza in Stapanii finantelor ca Marea Criza din 1929-1933, prezentata de multi drept un fel de catastrofa naturala pe care nimeni n-o putea preveni, a fost cauzata in primul rand de deciziile catorva conducatori de banci centrale;lumea a platit scump erorile acelor oameni, traversand ani lungi de prabusire economica. Prin analiza sa lucida, documentata si vie, autorul ne ofera o noua intelegere a naturii globale a crizei financiare, plina de invataminte pentru perioada pe care o traversam in prezent.

"Istoria macroeconomica erudita si captivanta a factorilor care au condus la Marea Criza, vazuta prin prisma carierelor principalilor bancheri din Occident... Fascinanta, perspicace si, mai ales, oportuna" (Kirkus Reviews)

"O lucrare magistrala... Cand afli cum a intrat lumea in spirala Marii Crize... nu poti sa nu te gandesti la criza economica pe care o traim acum." (The New York Times Book Review)

"Liaquat Ahamed face aici dovada talentelor sale de economist, istoric, biograf si specialist in finante. Stapanii finantelor este relatarea plina de verva, originala, incisiva si antrenanta a unei perioade cruciale din istoria economica a lumii, care continua sa ne afecteze si astazi. Oricine vrea sa inteleaga originile lumii economice in care traim ar trebui sa citeasca aceasta carte." (Michael Beschloss)

Stăpânii finanţelor. Cei patru bancheri care au ruinat lumea

Autor: Liaquat Ahamed

Editura Humanitas;Număr pagini:528;Preț:79 lei