«Și a fost ora H», o carte cu un destin aparte jpeg

«Și a fost ora H», o carte cu un destin aparte

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 31 august 2021

Editura Publisol a lansat, în luna august, cartea-eveniment Și a fost ora H, de Haralamb Zincă. O carte cu un destin aparte, Și a fost ora H prezintă evenimentele dramatice care au condus la decizia Regatului României de a „întoarce armele” împotriva puterilor Axei, în cel de-al Doilea Război Mondial, și de a se alătura Aliaților.

Volumul, documentat cu toată rigoarea academică, prezintă ultima parte a dramei sociale, politice și istorice prin care a trecut România în apropiere de finalul conflagrației (concentrându-se pe ziua de 23 August 1944), demitizând totodată, în măsura posibilului, rolul jucat de Partidul Comunist Român în desfășurarea evenimentelor și în luarea deciziilor.

În anul 1971, la puțin timp după publicare, cartea a dispărut din librării și tirajul – 55 000 exemplare! – a fost topit. Ordinul a fost dat direct de Elena Ceaușescu.

La exact cincizeci de ani de la acele evenimente, volumul Și a fost ora H vede din nou lumina tiparului, fiind restituit circuitului cultural de tânăra Editură Publisol. La final, veți găsi și câteva pagini din jurnalul lui Haralamb Zincă, în care sunt rememorate acele zile în care s-a decis soarta cărții de față. Volumul se va afla pe piață din 13 august, fiind distribuit la punctele de difuzare a presei, în librării, dar și pe platformele online care vând carte și pe siteul publisol.ro.

h jpg jpeg